Ga naar de inhoud
Frambozentaart met limoen

Frambozentaart met limoen

Verfrissende frambozentaart met limoen en pistache noten

30 M + 30 M oventijd + 1 U afkoelen

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 300 gr frambozen
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 1 limoen ( rasp en sap )
  • 75 gr poedersuiker
  • 3 eetlepels pistache noten ( ongezouten )

Bodem:

  • 230 gr bloem ( + om te bestuiven )
  • 125 gr boter ( + om in te vetten )
  • 70 gr witte basterdsuiker
  • snufje zout
  • 0.5 stuk ei

Benodigdheden:

  • Bakpapier
  • steunvulling
  • Deegroller
  • Mixer
  • Taartvorm ( ca. 28 tot 30 cm )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Begin met de bodem: meng het zout en de basterdsuiker door de bloem. Voeg dan de koude boter in stukjes toe en het halve ei. Mix tot een deeg dat je daarna kort met je handen tot een egale bal kneedt.


  2. Bestrooi een werkvlak met een beetje bloem. Druk het deeg met je handen wat plat. Bestrooi ook de bovenzijde met een beetje bloem en rol het deeg verder uit met een deegroller tot hij een paar cm groter is dan de bodem van de bakvorm. Vet de bakvorm in met een beetje boter. Verdeel de lap deeg (met behulp van je roller) over de bakvorm. Mocht het deeg scheuren kun je het makkelijk weer aan elkaar drukken. Snijd het overige deeg van de randen en prik met een vork gaatjes in de bodem.


  3. Maak een stuk bakpapier iets vochtig en kreukel het op tot een bal. Vouw weer uit elkaar en leg op de bodem. Verdeel hier de steunvulling op. Zet dit 15 minuten in de oven. Haal de bakvorm daarna uit de oven, verwijder de steunvulling en het bakpapier en bak de vorm nogmaals 15 minuten in de oven.


  4. Laat de bodem afkoelen. Mix de slagroom lobbig en voeg dan de mascarpone toe en mix tot een stevig roommengsel. Rasp de limoen en pers hem uit. Voeg het limoensap, rasp en poedersuiker toe aan de room en mix erdoor. Verdeel de limoenroom over de bodem zodra deze geheel is afgekoeld.


  5. Verdeel de frambozen erover en hak de pistache fijn en garneer de frambozentaart hiermee. Bestrooi eventueel nog met wat extra poedersuiker.


  6. Tip: bewaar de taart afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen.