Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vegan eiersalade

Deze eiersalade is gemaakt zonder eieren, maar met tofu! Toch is de smaak en structuur erg vergelijkbaar met een echte eiersalade

Ingrediënten

Bereiding

 Snipper het sjalotje en hak de knoflook fijn. Laat in de tussentijd de tofu goed uitlekken in een theedoek of met wat keukenpapier. Fruit nu het uitje en de knoflook aan in een beetje olie. Kruimel het blok tofu ook in de pan en voeg hierbij een goede snuf kurkuma en kerriepoeder bij. Bak dit ongeveer 5 minuten in de pak en laat vervolgens goed afkoelen.

 Meng in een kom de afgekoelde tofu met mayonaise, mosterd en sojayoghurt door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

 Hak bieslook en voeg dit door de vegan eiersalade. Serveer met toast.

vegan-eiersalade

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×