Vegan eiersalade

Deze eiersalade is gemaakt zonder eieren, maar met tofu! Toch is de smaak en structuur erg vergelijkbaar met een echte eiersalade

Ontbijt recept 20 min

ingrediënten

voor 1 portie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper het sjalotje en hak de knoflook fijn. Laat in de tussentijd de tofu goed uitlekken in een theedoek of met wat keukenpapier. Fruit nu het uitje en de knoflook aan in een beetje olie. Kruimel het blok tofu ook in de pan en voeg hierbij een goede snuf kurkuma en kerriepoeder bij. Bak dit ongeveer 5 minuten in de pak en laat vervolgens goed afkoelen.

  2. Meng in een kom de afgekoelde tofu met mayonaise, mosterd en sojayoghurt door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

  3. Hak bieslook en voeg dit door de vegan eiersalade. Serveer met toast.

Heeft het gesmaakt?
55 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.