Ga naar de inhoud
Vegan eiersalade

Vegan eiersalade

Deze eiersalade is gemaakt zonder eieren, maar met tofu! Toch is de smaak en structuur erg vergelijkbaar met een echte eiersalade

20 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Glutenvrij recept Koolhydraat arm recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor portie

  • 400 gr uitgelekte tofu
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • scheutje olie
  • Snuf kurkuma poeder
  • Snuf kerriepoeder
  • 175 gr ongezoete sojayoghurt
  • 70 gr vegan mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • Snufje peper en zout
  • bieslook
  • 1 theelepel citroensap
  • toast

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper het sjalotje en hak de knoflook fijn. Laat in de tussentijd de tofu goed uitlekken in een theedoek of met wat keukenpapier. Fruit nu het uitje en de knoflook aan in een beetje olie. Kruimel het blok tofu ook in de pan en voeg hierbij een goede snuf kurkuma en kerriepoeder bij. Bak dit ongeveer 5 minuten in de pak en laat vervolgens goed afkoelen.


    vegan eiersalade www.leukerecepten.nl vegan eiersalade www.leukerecepten.nl vegan eiersalade www.leukerecepten.nl
  2. Meng in een kom de afgekoelde tofu met mayonaise, mosterd en sojayoghurt door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.


  3. Hak bieslook en voeg dit door de vegan eiersalade. Serveer met toast.