Amerikaanse hamburger

Zelfgemaakte burgers met alles wat er bij hoort zoals bacon, cheddar kaas en augurkjes

Ingredienten
4 hamburger broodjes
500 gr rundergehakt
1 ei
Paneermeel
1 rode ui, in stukjes
Handje sla
½ eetlepel worcestersaus
4 plakjes cheddar kaas
4 plakken bacon
paar plakjes augurk
tomatenketchup
 
Bereiding
Bak het spek uit in een pan en laat uitlekken op een papiertje. Doe het gehakt in een kom en meng het ei er door en genoeg paneermeel om er stevige burgers mee te vormen. Voeg een snuf peper, zout, halve rode ui en de worcestersaus toe. Verdeel het gehakt in vieren en maak er mooie burgers van.
 
amerikaanse burger 01
amerikaanse burger 01
amerikaanse burger 01
amerikaanse burger 01
Bak de burgers in een pan of op de BBQ gaar in ca 8 minuten. Snijd de broodjes open (rooster ze eventueel nog kort) en verdeel wat sla er over. Leg een burger op en meteen een plakje cheddar kaas zodat deze een beetje smelt. Leg een plakje gebakken spek, rode ui er op en wat plakjes augurk. Maak het af met wat ketchup.
 
 
576 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.