Ga naar de inhoud
Eiwitrijke havermoutrepen

Eiwitrijke havermoutrepen

Haast in de ochtend? En dus geen tijd voor een lekker én voedzaam ontbijt? Deze repen zitten boordevol vezels en eiwitten, dus daar kun je zeker een paar uur mee vooruit!

10 M + 25 M oventijd + 15 M rusttijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor repen

  • 85 gr amandelen
  • 100 gr pecannoten
  • 120 gr havermout
  • 100 gr gedroogde cranberries
  • 25 gr chiazaad
  • 25 gr hennepzaad
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 40 gr vegan eiwitpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 rijpe banaan
  • 100 ml ahornsiroop
  • 2 eetlepels notenpasta

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° graden en bekleed een vierkante bakvorm (20x20cm) met bakpapier.


  2. Hak de amandelen en pecannoten fijn en doe ze in een kom.


  3. Voeg de havermout, gedroogde cranberries, chiazaad, hennepzaad, speculaaskruiden, eiwitpoeder en zout erbij en mix het door elkaar.


  4. Prak de rijpe banaan fijn met een vork en doe het bij de droge ingrediënten in de kom. Voeg ook de ahornsiroop en notenpasta toe en mix alles goed door elkaar.


  5. Schep het mengsel in de bakvorm en druk het stevig aan met je handen of de achterkant van een lepel.


  6. Zet de bakvorm in de oven en bak 25 minuten. Leg na 15 minuten eventueel wat bakpapier op de bakvorm, zo voorkom je dat het te bruin en krokant wordt.


  7. Haal de bakvorm uit de oven en laat het minimaal 15 minuten afkoelen, anders kan het uit elkaar brokkelen. Snijd daarna 8-10 repen en genieten maar.