Aubergine ovenschotel met geitenkaas

Vegetarische ovenschotel die lijkt op melanzane parmigiana maar dan met zachte geitenkaas

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Benodigdheden:

Bereiding

 Snijd de aubergines in plakken van ongeveer ½ cm dik. Bestrooi ze royaal met zout en laat 20 minuten staan zodat ze gaan ‘zweten’. Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook. Fruit deze aan in een pan en voeg de tomatenblokjes toe.

 Laat het mengsel 15 tot 20 minuten zachtjes iets inkoken en breng op smaak met een beetje peper en zout. Spoel de aubergines af onder de koude kraan en dep ze droog. Verhit een grillpan en bestrijk de aubergines met een dun laagje olie en grill ze mooi bruin. Verdeel een beetje tomatensaus over de bodem van de ingevette ovenschaal. Leg er een laagje aubergine over heen. Kruimel er een beetje geitenkaas en pecannoten over en leg wat basilicum er op. Herhaal dit nog 2 of 3 x. Eindig met een laagje saus en geitenkaas en noten. Zet de ovenschaal 25 min in de oven.

aubergine ovenschotel geitenkaas www.leukerecepten.nl
203 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.