Aubergine met geitenkaas uit de oven
Vegetarische ovenschotel met gegrilde aubergine in tomatensaus met zachte geitenkaas en noten
45 M + 25 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
2 aubergine
-
1 ui
-
2 tenen knoflook
-
200 gr geitenkaas
-
verse basilicum
-
800 ml tomatenblokjes
-
50 gr pecannoten
-
peper en zout
Benodigdheden:
-
Ovenschotel
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de aubergines in plakken van ongeveer Ā½ cm dik. Bestrooi ze royaal met zout en laat 20 minuten staan zodat ze gaan āzwetenā. Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook. Fruit deze aan in een pan en voeg de tomatenblokjes toe.
-
Laat het mengsel 15 tot 20 minuten zachtjes iets inkoken en breng op smaak met een beetje peper en zout. Spoel de aubergines af onder de koude kraan en dep ze droog. Verhit een grillpan en bestrijk de aubergines met een dun laagje olie en grill ze mooi bruin. Verdeel een beetje tomatensaus over de bodem van de ingevette ovenschaal. Leg er een laagje aubergine over heen. Kruimel er een beetje geitenkaas en pecannoten over en leg wat basilicum er op. Herhaal dit nog 2 of 3 x. Eindig met een laagje saus en geitenkaas en noten. Zet de ovenschaal 25 min in de oven.
Heeft het gesmaakt?
233 stemmen
Ook lekker