Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Aubergine ovenschotel met geitenkaas

Vegetarische ovenschotel die lijkt op melanzane parmigiana maar dan met zachte geitenkaas

Ingrediënten
  • 2 aubergine
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gr geitenkaas
  • verse basilicum
  • 800 ml tomatenblokjes
  • 50 gr pecannoten
  • peper en zout
Benodigdheden:
  • Ovenschotel

Bereiding
Snijd de aubergines in plakken van ongeveer ½ cm dik. Bestrooi ze royaal met zout en laat 20 minuten staan zodat ze gaan ‘zweten’. Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook. Fruit deze aan in een pan en voeg de tomatenblokjes toe.

aubergine_ovenschotel_geitenkaas_01.jpg
aubergine_ovenschotel_geitenkaas_02.jpg
aubergine_ovenschotel_geitenkaas_03.jpg
aubergine_ovenschotel_geitenkaas_04.jpg

Laat het mengsel 15 tot 20 minuten zachtjes iets inkoken en breng op smaak met een beetje peper en zout. Spoel de aubergines af onder de koude kraan en dep ze droog. Verhit een grillpan en bestrijk de aubergines met een dun laagje olie en grill ze mooi bruin. Verdeel een beetje tomatensaus over de bodem van de ingevette ovenschaal. Leg er een laagje aubergine over heen. Kruimel er een beetje geitenkaas en pecannoten over en leg wat basilicum er op. Herhaal dit nog 2 of 3 x. Eindig met een laagje saus en geitenkaas en noten. Zet de ovenschaal 25 min in de oven.

aubergine ovenschotel geitenkaas www.leukerecepten.nl
Beoordeling (14 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst