Aubergine met geitenkaas uit de oven

Vegetarische ovenschotel met gegrilde aubergine in tomatensaus met zachte geitenkaas en noten

Hoofdgerecht 45 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Benodigdheden:

Bereiding

  1. Snijd de aubergines in plakken van ongeveer ½ cm dik. Bestrooi ze royaal met zout en laat 20 minuten staan zodat ze gaan ‘zweten’. Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook. Fruit deze aan in een pan en voeg de tomatenblokjes toe.

  2. Laat het mengsel 15 tot 20 minuten zachtjes iets inkoken en breng op smaak met een beetje peper en zout. Spoel de aubergines af onder de koude kraan en dep ze droog. Verhit een grillpan en bestrijk de aubergines met een dun laagje olie en grill ze mooi bruin. Verdeel een beetje tomatensaus over de bodem van de ingevette ovenschaal. Leg er een laagje aubergine over heen. Kruimel er een beetje geitenkaas en pecannoten over en leg wat basilicum er op. Herhaal dit nog 2 of 3 x. Eindig met een laagje saus en geitenkaas en noten. Zet de ovenschaal 25 min in de oven.

Heeft het gesmaakt?
223 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!