Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Aubergine ovenschotel met geitenkaas

Vegetarische ovenschotel die lijkt op melanzane parmigiana maar dan met zachte geitenkaas

Ingrediënten
Benodigdheden:

Bereiding

 Snijd de aubergines in plakken van ongeveer ½ cm dik. Bestrooi ze royaal met zout en laat 20 minuten staan zodat ze gaan ‘zweten’. Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook. Fruit deze aan in een pan en voeg de tomatenblokjes toe.

 Laat het mengsel 15 tot 20 minuten zachtjes iets inkoken en breng op smaak met een beetje peper en zout. Spoel de aubergines af onder de koude kraan en dep ze droog. Verhit een grillpan en bestrijk de aubergines met een dun laagje olie en grill ze mooi bruin. Verdeel een beetje tomatensaus over de bodem van de ingevette ovenschaal. Leg er een laagje aubergine over heen. Kruimel er een beetje geitenkaas en pecannoten over en leg wat basilicum er op. Herhaal dit nog 2 of 3 x. Eindig met een laagje saus en geitenkaas en noten. Zet de ovenschaal 25 min in de oven.

aubergine ovenschotel geitenkaas www.leukerecepten.nl

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.