Aubergine rolletjes uit de oven
Heerlijk recept voor aubergine rolletjes uit de oven. Gevuld met geroosterde paprika, munt en kruiden en gebakken in de oven met romige geitenkaas bovenop. Een lekker hapje voor elke gelegenheid.
20 M + 30 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
1 grote aubergine
-
1 rode paprika
-
16 blaadjes munt
-
75 gr geitenkaas
-
1 snuf komijn
-
1 snuf peper en zout
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de paprika op een bakplaat en rooster hem in de oven voor ongeveer 20 minuten, of grill hem 15 minuten in de Airfryer tot de schil zwart begint te worden.
-
Draai de paprika halverwege om zodat hij gelijkmatig roostert. Haal de paprika uit de oven, leg hem in een kom en dek af met een bord of plasticfolie. Laat de paprika 10 minuten stomen; dit maakt het makkelijker om de schil te verwijderen. Trek daarna de schil eraf, verwijder de zaadjes en snijd de paprika in kleine stukjes.
-
Snijd ondertussen de aubergine in lange, dunne plakken van ca 5 mm. Bestrooi de plakken met een snufje komijn, peper en zout. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en grill de aubergineplakken aan beide kanten tot ze mooie grillstrepen hebben en zacht zijn, ongeveer 2 minuten per kant.
-
Leg de gegrilde aubergineplakken op een snijplank. Leg op elk plakje een stukje geroosterde paprika en 2 blaadjes munt. Rol de aubergineplakken voorzichtig op en zet ze vast met een cocktailprikker of houten prikker.
-
Plaats de aubergine rolletjes in een ovenschaal. Verkruimel de geitenkaas over de rolletjes en zet de schaal in de voorverwarmde oven. Bak de rolletjes ongeveer 10 tot 15 minuten, tot de geitenkaas zacht en licht gekleurd is.
-
Serveer de aubergine rolletjes warm. Ze zijn heerlijk als ze vers uit de oven komen, maar je kunt ze ook op kamertemperatuur eten. Als je ze van tevoren wilt maken, kun je ze tot de laatste stap voorbereiden en vlak voor het serveren afbakken.
-
Tip: bewaar eventuele restjes in de koelkast in een afgesloten bakje voor maximaal 2 dagen. Warm ze op in de oven of magnetron voor het beste resultaat.
Heeft het gesmaakt?
2 stemmen
Ook lekker