Pizza funghi

Maak zelf een smaakvolle pizza funghi met dit eenvoudige recept. Met een handvol ingrediënten en een paar stappen heb je in no-time een heerlijke pizza op tafel staan.

Hoofdgerecht 15 min + 12 min oventijd

ingrediënten

voor 2 pizza's

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 220 graden.

  2. Bereid het pizzadeeg of neem kant en klaar bodems. Indien je vers deeg maakt verdeel je het deeg in het aantal pizza’s dat je wil maken en draai hier balletjes van. Rol deze uit op een bebloemd werkvlak.

  3. Besmeer de deegbodems met een laag pizzasaus. Snijd de champignons in plakjes en verdeel over de pizza’s. Bestrooi de pizza met wat verse basilicum en geraspte kaas. Bestrijk de randen van de pizza met een beetje olijfolie.

  4. Bak de pizza funghi ca. 12 tot 15 minuten in de oven tot hij gaar en licht krokant is.

  5. Snijd de pizza met champignons in slices en geniet ervan.

Heeft het gesmaakt?
1 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!