Aubergine rolletjes met couscous

Deze vegetarische aubergine hapjes zijn gevuld met couscous en ricotta

Hapjes en snacks 40 min

ingrediënten

voor 15 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de aubergine in dunne plakken en grill de plakken in een beetje olie en met peper en zout. Bereid de couscous in 100 ml kokend water en voeg 1 theelepel olijfolie, peper en zout toe. Dek het pannetje of de kom met couscous af, zodat de couscous kan wellen. Snipper het uitje en hak de knoflook. Bak deze in een pannetje tot de ui zacht is. Hak munt en peterselie fijn (houd een beetje gehakte kruiden apart). Voeg ui, knoflook, munt en peterselie bij de gewelde couscous samen met de pijnboompitten. Meng hier ook de ricotta doorheen.

  2. Neem een plak aubergine, voeg hier ongeveer een theelepel van het couscousmengsel in en rol op en steek vast met een prikkertje. Herhaal dit tot alle plakken aubergine op zijn. Verdeel de overgehouden kruiden over de rolletjes.

  3. Dit recept is gemaakt door Jaimy

Heeft het gesmaakt?
14 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.