Avocado ei met spek

Met dit zachtgekookt eitje in een avocado omwikkeld met spek kun je indruk maken tijdens het paasontbijt.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: persoon

Bereiding

 Zet een pan water op en leg het eitje in het water wanneer het kookt. Kook het ei 6 minuten voor een zachtgekookt ei. Laat het ei na 6 minuten schrikken in koud water. Pel het ei. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil. Schep met een theelepel zoveel avocado in het midden weg tot het ei erin past. Wanneer het niet helemaal past kan de avocado weer dicht gemaakt worden met avocado doe eruit geschept is.

 Leg 4 tot 5 plakjes ontbijtspek verticaal neer en daar voor de helft twee plakken horizontaal over (zie foto’s). Leg de avocado onderaan de verticale repen ontbijtspek en rol naar boven, wikkel als laatste de horizontale plakjes er omheen. Verhit op laag vuur een scheutje olie en bak voorzichtig de avocado met spek. Gebruik met het omdraaien twee spatels. Laat het ei een paar minuten afkoelen en snijd het dan doormidden.

 Tip: Het kan zijn dat je meer of minder reepjes spek nodig hebt, als de avocado maar goed ingepakt zit.

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

40 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.