Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Avocado ei met spek

Met dit zachtgekookt eitje in een avocado omwikkeld met spek kun je indruk maken tijdens het paasontbijt.

Ingrediënten
  • 1 vrij grote avocado
  • 1 ei
  • 7 reepjes ontbijtspek (ongeveer)
  • olie om in te bakken

Bereiding
Zet een pan water op en leg het eitje in het water wanneer het kookt. Kook het ei 6 minuten voor een zachtgekookt ei. Laat het ei na 6 minuten schrikken in koud water. Pel het ei. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schil. Schep met een theelepel zoveel avocado in het midden weg tot het ei erin past. Wanneer het niet helemaal past kan de avocado weer dicht gemaakt worden met avocado doe eruit geschept is.

avocado_ei_03.jpg
avocado_ei_01.jpg
avocado_ei_02.jpg
avocado_ei_04.jpg

Leg 4 tot 5 plakjes ontbijtspek verticaal neer en daar voor de helft twee plakken horizontaal over (zie foto’s). Leg de avocado onderaan de verticale repen ontbijtspek en rol naar boven, wikkel als laatste de horizontale plakjes er omheen. Verhit op laag vuur een scheutje olie en bak voorzichtig de avocado met spek. Gebruik met het omdraaien twee spatels. Laat het ei een paar minuten afkoelen en snijd het dan doormidden.

avocado_ei_05.jpg
avocado_ei_06.jpg
avocado_ei_07.jpg
avocado_ei_08.jpg

Tip: Het kan zijn dat je meer of minder reepjes spek nodig hebt, als de avocado maar goed ingepakt zit.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

Beoordeling (32 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst