
Avocado toast
Eenvoudige toast belegd met smeuïge avocado, zoute feta en vleugje pittigheid door de chilivlokken. Ideaal als vezelrijke lunch met gezonde vetten.
10 M
Ingrediënten
Voor persoon
-
2 grote sneden brood
-
1 avocado
-
limoensap ( van ong. 0.25 limoen )
-
Snuf Zout en peper
-
1 theelepel chilivlokken
-
1 eetlepel olijfolie
-
40 gram feta ( vegan )
-
handje verse peterselie
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Doe een beetje olijfolie en zout op het brood en leg voor een paar minuten in de oven op 175° graden of in de pan om te grillen. Je kunt het brood ook toasten mocht je een broodrooster hebben.
-
Verdeel de geprakte avocado over het brood.
-
Verkruimel de feta er overheen.
-
Snijd de verse peterselie fijn.
-
Als laatste doe je hier de chilivlokken, een klein beetje olijfolie en de verse peterselie overheen.
Heeft het gesmaakt?
24 stemmen
Ook lekker