Ga naar de inhoud
Caprese toast

Caprese toast

Deze caprese toast is bereid met liefde en lekkere ingrediënten! Geroosterde sneetjes brood met zelfgemaakte kruidenboter, belegd met verse tomaat, romige mozzarella en smaakvolle basilicum. Heerlijk gesmolten in de pan, om te delen of lekker zelf op te eten…

15 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 2 sneetjes brood
  • 2 tasty tom tomaten
  • 1 bol mozzarella
  • 2 plakjes kaas ( jonge kaas bv. )
  • Blaadjes verse basilicum

Kruidenboter

  • 40 gr boter ( ongezouten roomboter )
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel gesneden peterselie
  • scheutje olijfolie
  • snuf peper en zout

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Pers een teen knoflook uit en voeg dit samen met de peterselie, olijfolie en peper en zout toe aan de boter. Roer het goed door elkaar.


  2. Snijd de tomaten en mozzarella in plakken.


  3. Smeer beide kanten van de sneetjes brood in met de kruidenboter. Bak het brood in een pan goudbruin aan beide kanten.


  4. Leg de plakjes kaas en mozzarella op de toast en laat dit op laag vuur nog even smelten in de pan.


  5. Leg nu ook de plakjes tomaat en was verse blaadjes basilicum op de toast. Maak het af met wat peper.