Griekse bowl met tzatziki

Lekkere vegetarische bowl met couscous, gegrilde aubergine en tzatziki. Een ideaal gerecht voor op een warme zomerse dag.

Hoofdgerecht 35 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bereid de tzatziki of gebruik kant en klare tzatziki.

  2. Snijd de aubergine in plakjes en bestrijk met een beetje olie en bestrooi met een beetje peper en zout. Grill in een grillpan tot er mooie strepen te zien zijn.

  3. Bereid ook de couscous volgens de verpakking. Snijd de komkommer in plakjes en halveer de tomaatjes.

  4. Maak dan de bowl op. Verdeel de couscous, tomaatjes, komkommer, feta, gegrilde aubergine en olijven in vakjes in de kom. Schep de tzatziki in het midden en garneer met verse munt. Halveer de citroen en besprenkel de Griekse bowl hiermee en/of serveer bij de bowl.

  5. Tip: wil je er vlees bij serveren, bak dan wat kip of maak kipspiesjes. Ook lekker met wat pitabrood erbij.

Heeft het gesmaakt?
60 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!