Kip in zwarte pepersaus
Heerlijke en makkelijke roerbak met (vega) kip en groenten in een zelfgemaakte zwarte pepersaus. Serveer met noedels of rijst voor een lekkere avondmaaltijd.
20 M + 30 M marineren
Ingrediƫnten
Voor personen
-
160 gr kipstukjes ( vega )
-
125 gr noedels
-
1 ui
-
1 knoflook
-
1 paprika
-
125 gr champignons
-
1 bosuitje
Marinade:
-
1 eetlepel maĆÆzena
-
2 eetlepels sojasaus
-
1 Snuf zwarte peper
-
1 Snufje chilipoeder ( naar smaak )
Woksaus:
-
1 eetlepel gemalen zwarte peper
-
6 eetlepels sojasaus
-
1 eetlepel basterdsuiker
-
2 eetlepels rijstazijn
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Maak eerst de marinade door de maĆÆzena, 2 eetlepels sojasaus, snuf zwarte peper en chilipoeder door elkaar te roeren. Laat de kip hierin minstens 30 minuten of langer marineren.
-
Maak ondertussen de woksaus door de 6 eetlepels sojasaus, eetlepel zwarte peper, basterdsuiker en rijstazijn door elkaar te roeren.
-
Snijd de ui en knoflook fijn, de paprika en champignons in stukjes en de bosui in ringen.
-
Bak de kip in een pan gaar. Leg de kip daarna even opzij op een bordje.
-
Bak de ui kort in dezelfde pan. Doe daarna de paprika en knoflook erbij en roerbak dit kort mee. Doe als laatste de champignons en het grootste deel van de bosui erbij en bak dit even mee. Hou wat bosui over ter garnering. Maak nu ook de noedels klaar.
-
Doe als laatste de kip en de saus bij het groentemengsel en warm dit op.
-
Serveer de kip in zwarte pepersaus met de noedels en garneer met wat bosui.
Heeft het gesmaakt?
69 stemmen
Ook lekker