Ga naar de inhoud
Mihoensoep met omeletrolletjes

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 250 gr kastanjechampignons
  • 150 gr oesterzwammen
  • 2 stengels bosui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 100 gr taugé
  • 1 nestje mihoen ( 63 gram )
  • 2 eieren
  • scheutje melk
  • Handje verse bieslook
  • Extra: limoen en sesamzaad

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en scheur de oesterzwammen in stukjes. Snijd de knoflook fijn en de bosui in ringen.


    Mihoensoep met omeletrolletjes Mihoensoep met omeletrolletjes Mihoensoep met omeletrolletjes
  2. Verhit de sesamolie in een pan en bak hierin de bosui en knoflook aan. Voeg vervolgens de champignon en oesterzwammen toe en bak nog even mee. Doe daarna de sojasaus en de groentebouillon erbij en laat circa 15 minuten zachtjes koken.


  3. Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng in een kom de bieslook met de eieren, scheutje melk, peper en zout. Verhit een koekenpan op het vuur met wat boter of olie en bak hierin een omelet. Laat deze even afkoelen en rol deze op. Snijd vervolgens in plakjes zodat je rolletjes krijgt.


    Mihoensoep met omeletrolletjes Mihoensoep met omeletrolletjes Mihoensoep met omeletrolletjes
  4. Voeg de mihoen en taugé toe aan de soep en laat nog 2 minuten meekoken. Serveer de mihoensoep met de omeletrolletjes, sesamzaad, limoen en extra bieslook.