Baklava met pistache

Turkse zoet hapje met maar 5 ingredienten van knapperig filodeeg met een vulling van noten uit de oven, lekker voor bij de high tea of als nagerecht
Ingrediënten
10 vellen filodeeg
140 gr pistachenootjes (ongezouten)
200 gr suiker
100 ml water
100 gr boter, gesmolten
 
Materialen
Ovenschaal van ca 20 x 10 cm
Keukenmachine
 
Bereiding
Laat het filodeeg volgens verpakking ontdooien. Het is belangrijk dat als je de vellen uit de verpakking haalt ze onder een vochtige theedoek legt om uitdroging te verkomen. Verwarm de oven op 165 graden en hak de pistachenootjes fijn. Vet de ovenschaal in met wat boter. Snijd de vellen filodeeg doormidden of zo dat ze in de schaal passen. Leg een velletje op de bodem en bestrijk met boter. Leg er een ander velletje op en herhaal dit totdat de helft van het bladerdeeg op is.
 
Verdeel de pistache er over en dek af met een velletje filodeeg en bestrijk weer met boter. Herhaal totdat alle vellen filodeeg op zijn. Besprenkel de resterende boter over de bovenzijde en zet 35 minuten in de oven totdat de bovenzijde mooi goudbruin en knapperig is. Verhit het water met de suiker en roer totdat alle suiker opgelost is. Giet het suikerwater over de baklava en laat afkoelen. Bestrooi de baklava eventueel nog met wat fijngemalen pistache kruimels.
 
Tip: je kunt ook deze baklava met walnoten maken i.p.v. pistache noten.
174 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.