Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Baklava met pistache

Turkse zoet hapje met maar 5 ingredienten van knapperig filodeeg met een vulling van noten uit de oven, lekker voor bij de high tea of als nagerecht
Ingrediënten
10 vellen filodeeg
140 gr pistachenootjes (ongezouten)
200 gr suiker
100 ml water
100 gr boter, gesmolten
 
Materialen
Ovenschaal van ca 20 x 10 cm
Keukenmachine
 
Bereiding
Laat het filodeeg volgens verpakking ontdooien. Het is belangrijk dat als je de vellen uit de verpakking haalt ze onder een vochtige theedoek legt om uitdroging te verkomen. Verwarm de oven op 165 graden en hak de pistachenootjes fijn. Vet de ovenschaal in met wat boter. Snijd de vellen filodeeg doormidden of zo dat ze in de schaal passen. Leg een velletje op de bodem en bestrijk met boter. Leg er een ander velletje op en herhaal dit totdat de helft van het bladerdeeg op is.
 
Verdeel de pistache er over en dek af met een velletje filodeeg en bestrijk weer met boter. Herhaal totdat alle vellen filodeeg op zijn. Besprenkel de resterende boter over de bovenzijde en zet 35 minuten in de oven totdat de bovenzijde mooi goudbruin en knapperig is. Verhit het water met de suiker en roer totdat alle suiker opgelost is. Giet het suikerwater over de baklava en laat afkoelen. Bestrooi de baklava eventueel nog met wat fijngemalen pistache kruimels.
 
Tip: je kunt ook deze baklava met walnoten maken i.p.v. pistache noten.

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×