Pindakaas granola repen

Deze zelfgemaakte repen met granola, havermout en pindakaas zijn perfect als gezonder tussendoortje

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden:

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix in een bakje de pindakaas met het water. Verwarm dit ongeveer 30 seconden in de magnetron en meng goed door totdat je een gladde pindakaassaus krijgt. Voeg een snuf zout toe aan het pindakaas mengsel.

 Neem een kom en voeg hierin de granola en havermout, meng goed door. Hak de pinda’s en voeg dit ook toe aan de kom. Meng nu het pindakaas mengsel bij de rest en roer goed door. Smelt in de magnetron in ongeveer 30 seconden de kokosolie en meng ook dit door het mengsel.

 Neem een vel bakpapier en maak dit een beetje nat. Prop tot een bal en nu kan het bakpapier makkelijk gevormd worden in de ovenschaal. Schep het granola mengsel de ovenschaal en bak de granola bars af in ongeveer 20 minuten in de oven.

 Haal vervolgens uit de oven en snijd het in 5 repen. Smelt de pure chocolade au bain-marie in de tijd dat de repen afkoelen. Verdeel vervolgens de chocolade in mooie streepjes over de repen heen.

 Let op: dat deze repen voedzame ingredienten bevat wil niet zeggen dat ze weinig calorieën bevatten. Check voor vegan repen of de pure chocolade vegan is.

61 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.