Pindakaas granola repen

Deze zelfgemaakte repen met granola, havermout en pindakaas zijn perfect als gezonder tussendoortje

Tussendoortjes 40 min

ingrediënten

voor 5 stuks

Benodigdheden:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix in een bakje de pindakaas met het water. Verwarm dit ongeveer 30 seconden in de magnetron en meng goed door totdat je een gladde pindakaassaus krijgt. Voeg een snuf zout toe aan het pindakaas mengsel.

  2. Neem een kom en voeg hierin de granola en havermout, meng goed door. Hak de pinda’s en voeg dit ook toe aan de kom. Meng nu het pindakaas mengsel bij de rest en roer goed door. Smelt in de magnetron in ongeveer 30 seconden de kokosolie en meng ook dit door het mengsel.

  3. Neem een vel bakpapier en maak dit een beetje nat. Prop tot een bal en nu kan het bakpapier makkelijk gevormd worden in de ovenschaal. Schep het granola mengsel de ovenschaal en bak de granola bars af in ongeveer 20 minuten in de oven.

  4. Haal vervolgens uit de oven en snijd het in 5 repen. Smelt de pure chocolade au bain-marie in de tijd dat de repen afkoelen. Verdeel vervolgens de chocolade in mooie streepjes over de repen heen.

  5. Let op: dat deze repen voedzame ingredienten bevat wil niet zeggen dat ze weinig calorieën bevatten. Check voor vegan repen of de pure chocolade vegan is.

Heeft het gesmaakt?
120 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.