Pindakaas granola repen

Deze zelfgemaakte repen met granola, havermout en pindakaas zijn perfect als gezonder tussendoortje

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Benodigdheden:

Bereiding

 Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix in een bakje de pindakaas met het water. Verwarm dit ongeveer 30 seconden in de magnetron en meng goed door totdat je een gladde pindakaassaus krijgt. Voeg een snuf zout toe aan het pindakaas mengsel.

 Neem een kom en voeg hierin de granola en havermout, meng goed door. Hak de pinda’s en voeg dit ook toe aan de kom. Meng nu het pindakaas mengsel bij de rest en roer goed door. Smelt in de magnetron in ongeveer 30 seconden de kokosolie en meng ook dit door het mengsel.

 Neem een vel bakpapier en maak dit een beetje nat. Prop tot een bal en nu kan het bakpapier makkelijk gevormd worden in de ovenschaal. Schep het granola mengsel de ovenschaal en bak de granola bars af in ongeveer 20 minuten in de oven.

 Haal vervolgens uit de oven en snijd het in 5 repen. Smelt de pure chocolade au bain-marie in de tijd dat de repen afkoelen. Verdeel vervolgens de chocolade in mooie streepjes over de repen heen.

 Let op: dat deze repen voedzame ingredienten bevat wil niet zeggen dat ze weinig calorieën bevatten. Check voor vegan repen of de pure chocolade vegan is.

60 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.