Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Abrikozen muffins

Luchtige muffins gemaakt zonder boter met stukjes abrikoos en amandel, een perfect gebakje voor op een feestje of voor bij de high tea

Ingrediënten
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 250 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 120 gr suiker
  • 125 gr abrikozen (gedroogd of vers)
  • 50 gr amandelen
Materialen
  • Muffinbakvorm met papieren muffinvormpjes

Bereiding
Verwarm de oven op 190 graden. Doe de slagroom in een kom en voeg de suiker toe. Klop met een garde (of kort met de mixer) door elkaar. Kluts de eieren erbij en mix er ook kort door. Zeef het bakmeel bij het natte mengsel en spatel er kort door. Snijd de abrikozen in stukjes en hak de amandelen grof, spatel dit kort door het beslag.

Vul de muffinvormpjes met het beslag. Bak de muffins ca 20 tot 25 minuten in de oven tot de goudbruin en gaar zijn. Laat ze vervolgens afkoelen. Ook lekker met wat gesmolten witte chocolade er over.

muffins abrikoos

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×