Bladerdeeg hapjes met boursin en spinazie

Deze hapjes hebben een heerlijke romige vulling wat heerlijk smaakt bij knapperig bladerdeeg

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Bak de spinazie in een pan met een beetje olie en breng op smaak met peper en zout. Haal de spinazie uit de pan en lek goed uit in een vergiet. Druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en meng vervolgens met boursin. Bak de champignons in de pan in een beetje olie en breng ook op smaak met peper en zout. Neem een plakje bladerdeeg en voeg in het midden een eetlepel van het spinazie en boursin mengel. Verdeel vervolgens een deel van de champignons er overheen en vouw alle hoekjes naar binnen, met een beetje speling tussen de randjes.

 Klop de eidooier en besmeer de bovenkant van het bladerdeeg ermee. Strooi als laatst wat geraspte kaas er overheen. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten. Bak de bladerdeeg pakketjes af on ongeveer 22 minuten of tot deze gaar en goudbruin zijn.

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

207 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!