
Bladerdeeg hapjes met boursin en spinazie
Deze hapjes hebben een heerlijke romige vulling wat heerlijk smaakt bij knapperig bladerdeeg
15 M + 22 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
5 plakjes bladerdeeg
-
100 gr spinazie
-
150 gr boursin
-
125 gr champignons
-
handje geraspte kaas
-
1 eidooier
-
peper en zout
-
olie
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Bak de spinazie in een pan met een beetje olie en breng op smaak met peper en zout. Haal de spinazie uit de pan en lek goed uit in een vergiet. Druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en meng vervolgens met boursin. Bak de champignons in de pan in een beetje olie en breng ook op smaak met peper en zout. Neem een plakje bladerdeeg en voeg in het midden een eetlepel van het spinazie en boursin mengel. Verdeel vervolgens een deel van de champignons er overheen en vouw alle hoekjes naar binnen, met een beetje speling tussen de randjes.
-
Klop de eidooier en besmeer de bovenkant van het bladerdeeg ermee. Strooi als laatst wat geraspte kaas er overheen. Herhaal dit met de rest van de ingrediƫnten. Bak de bladerdeeg pakketjes af on ongeveer 22 minuten of tot deze gaar en goudbruin zijn.
-
Dit recept is gemaakt door Jaimy
Heeft het gesmaakt?
303 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 243
- vet 17 gr
- verzadigd vet 9 gr
- koolhydraten 16 gr
- w.v. suikers 1.2 gr
- vezels 1.2 gr
- eiwit 5 gr
- zout 0.6 gr
Ook lekker