Ga naar de inhoud
Bladerdeeg hapjes met boursin en spinazie

Bladerdeeg hapjes met boursin en spinazie

Deze hapjes hebben een heerlijke romige vulling wat heerlijk smaakt bij knapperig bladerdeeg

15 M + 22 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 100 gr spinazie
  • 150 gr boursin
  • 125 gr champignons
  • handje geraspte kaas
  • 1 eidooier
  • peper en zout
  • olie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Bak de spinazie in een pan met een beetje olie en breng op smaak met peper en zout. Haal de spinazie uit de pan en lek goed uit in een vergiet. Druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie en meng vervolgens met boursin. Bak de champignons in de pan in een beetje olie en breng ook op smaak met peper en zout. Neem een plakje bladerdeeg en voeg in het midden een eetlepel van het spinazie en boursin mengel. Verdeel vervolgens een deel van de champignons er overheen en vouw alle hoekjes naar binnen, met een beetje speling tussen de randjes.


  2. Klop de eidooier en besmeer de bovenkant van het bladerdeeg ermee. Strooi als laatst wat geraspte kaas er overheen. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten. Bak de bladerdeeg pakketjes af on ongeveer 22 minuten of tot deze gaar en goudbruin zijn.


  3. Dit recept is gemaakt door Jaimy