![Bladerdeeghapjes met gekaramelliseerde peer](https://www.leukerecepten.nl/app/uploads/2021/11/bladerdeeg-briehapjes.jpg)
Bladerdeeghapjes met gekaramelliseerde peer
Een heerlijke borrelhapje of appetizer van knapperig bladerdeeg met een stukje romige brie en gekarameliseerde peer
20 M + 20 M oventijd
Ingrediënten
Voor stuks
-
4 vellen bladerdeeg uit de vriezer
-
125 gr brie
-
kneepje honing
-
1 handje walnoten
-
2 peren
-
30 gram boter
-
snuf kaneel
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Ontdooi de vellen bladerdeeg.
-
Verwarm de oven voor op 200° graden.
-
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
-
Snijd de ontdooide bladerdeeg velletjes in vieren. Je hebt dan 16 kleine vierkantjes. Leg deze op een bakplaat met bakpapier. Prik er gaatjes in met een vork.
-
Smelt de boter in de pan. Voeg de peer toe samen met een flinke kneep honing en snuf kaneel. Bak 5 minuutjes tot het mengsel een beetje zacht is.
-
Snijd de brie in kleine blokjes die net iets kleiner zijn als de bladerdeegvierkantjes.
-
Leg op elk stukje bladerdeeg een stukje brie, schep hier wat gebakken peer op en bestrooi met wat fijngehakte walnoten.
-
Bak de bladerdeeghapjes met peer ca. 20 minuten in de oven.
-
Bewaar ze in een afgesloten trommel maximaal 3 dagen.
Heeft het gesmaakt?
56 stemmen
Bedankt voor je stem!
Ook lekker
3x lekkere Oud en nieuw recepten 2024