Bladerdeeghapjes met gekaramelliseerde peer

Een heerlijke borrelhapje of appetizer van knapperig bladerdeeg met een stukje romige brie en gekarameliseerde peer

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Ontdooi de vellen bladerdeeg.

Verwarm de oven voor op 200° graden.

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.

Snijd de ontdooide bladerdeeg velletjes in vieren. Je hebt dan 16 kleine vierkantjes. Leg deze op een bakplaat met bakpapier. Prik er gaatjes in met een vork.

Smelt de boter in de pan. Voeg de peer toe samen met een flinke kneep honing en snuf kaneel. Bak 5 minuutjes tot het mengsel een beetje zacht is.

Snijd de brie in kleine blokjes die net iets kleiner zijn als de bladerdeegvierkantjes.

Leg op elk stukje bladerdeeg een stukje brie, schep hier wat gebakken peer op en bestrooi met wat fijngehakte walnoten.

Bak de bladerdeeghapjes met peer ca. 20 minuten in de oven.

Bewaar ze in een afgesloten trommel maximaal 3 dagen.

14 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!