Ga naar de inhoud
Bladerdeeghapjes met gekaramelliseerde peer

Bladerdeeghapjes met gekaramelliseerde peer

Een heerlijke borrelhapje of appetizer van knapperig bladerdeeg met een stukje romige brie en gekarameliseerde peer

20 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 4 vellen bladerdeeg uit de vriezer
  • 125 gr brie
  • kneepje honing
  • 1 handje walnoten
  • 2 peren
  • 30 gram boter
  • snuf kaneel

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Ontdooi de vellen bladerdeeg.


  2. Verwarm de oven voor op 200° graden.


  3. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.


  4. Snijd de ontdooide bladerdeeg velletjes in vieren. Je hebt dan 16 kleine vierkantjes. Leg deze op een bakplaat met bakpapier. Prik er gaatjes in met een vork.


  5. Smelt de boter in de pan. Voeg de peer toe samen met een flinke kneep honing en snuf kaneel. Bak 5 minuutjes tot het mengsel een beetje zacht is.


  6. Snijd de brie in kleine blokjes die net iets kleiner zijn als de bladerdeegvierkantjes.


  7. Leg op elk stukje bladerdeeg een stukje brie, schep hier wat gebakken peer op en bestrooi met wat fijngehakte walnoten.


  8. Bak de bladerdeeghapjes met peer ca. 20 minuten in de oven.


  9. Bewaar ze in een afgesloten trommel maximaal 3 dagen.