Bladerdeeghapjes met gekaramelliseerde peer
Een heerlijke borrelhapje of appetizer van knapperig bladerdeeg met een stukje romige brie en gekarameliseerde peer
ingrediënten
Bereiding
-
Ontdooi de vellen bladerdeeg.
-
Verwarm de oven voor op 200° graden.
-
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
-
Snijd de ontdooide bladerdeeg velletjes in vieren. Je hebt dan 16 kleine vierkantjes. Leg deze op een bakplaat met bakpapier. Prik er gaatjes in met een vork.
-
Smelt de boter in de pan. Voeg de peer toe samen met een flinke kneep honing en snuf kaneel. Bak 5 minuutjes tot het mengsel een beetje zacht is.
-
Snijd de brie in kleine blokjes die net iets kleiner zijn als de bladerdeegvierkantjes.
-
Leg op elk stukje bladerdeeg een stukje brie, schep hier wat gebakken peer op en bestrooi met wat fijngehakte walnoten.
-
Bak de bladerdeeghapjes met peer ca. 20 minuten in de oven.
-
Bewaar ze in een afgesloten trommel maximaal 3 dagen.

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!