Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bladerdeegvlinders met zalm

Een super leuk en lekker bladerdeeghapje gemaakt met maar 4 ingrediënten

Ingrediënten
  • 8 vellen bladerdeeg
  • 1 ei
  • 200 gr gerookte zalm
  • 125 gr Kruidenroomkaas

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Neem 2 vellen bladerdeeg en druk deze aan elkaar vast zodat je een rechthoek krijgt. Besmeer deze met wat roomkaas. Leg hier wat zalm op en rol de plak aan beide kanten op naar het midden. Snijd met een scherp mes in ca. 7 plakjes.

Leg deze op de bakplaat met bakpapier. Herhaal dit ook met de rest. Kluts het ei los en bestrijk de rolletjes hiermee. Bak de vlinders van bladerdeeg ongeveer 20 minuten in de oven krokant.

Bewaar de bladerdeegvlinders in een afgesloten trommel. De volgende dag zijn ze iets minder knapperig maar je kunt ze weer kort in de oven verwarmen om ze weer iets knapperig te maken.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×