Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Bladerdeegvlinders met zalm

Een super leuk en lekker bladerdeeghapje gemaakt met maar 4 ingrediënten

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Rol het bladerdeeg uit of druk de plakjes deeg goed aan elkaar. Besmeer deze met de kruidenroomkaas. Leg hier wat zalm op en rol het deeg aan beide lange kanten op naar het midden.

 Snijd de rol daarna met een scherp mes in dunne plakjes en leg deze op de bakplaat met bakpapier. Klop het halve ei los en bestrijk de bladerdeegrolletjes hiermee. Bak de bladerdeegvlinders met zalm in ongeveer 15 minuten goudbruin en laat ze daarna afkoelen.

 Tip: bewaar de bladerdeegvlinders in een afgesloten trommel. De volgende dag zijn ze iets minder knapperig maar je kunt ze weer kort in de oven verwarmen om ze weer iets knapperiger te maken.

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×