Mini quiche met spek en ananas

Het zoute van de spek en het fris zoete van ananas combineren heerlijk in deze mini quiches

Lunch 25 min + 25 oventijd

ingrediënten

voor 10 stuks

Ingredienten

Materialen

Bereiding

  1. Vet de vormpjes in met boter en verwarm de oven op 200 graden. Bekleed de vormpjes met het hartige deeg. Snijd de ananas en het spek in stukjes en verdeel over de vormpjes. Klop de eieren los met de crème friache, peper en oregano. Giet wat van het eiermengsel in de vormpjes en bestrooi eventueel met een beetje peterselie. Bak de mini quiche ongeveer 25 min in de oven.

  2. Tip: bewaar het deeg wat over de rand hangt bij het bekleden van de bakvormpjes en kneed er bijvoorbeeld lange stengels van en bak mee met de mini quiches. Zo krijg je lekkere knapperige broodstengels voor bij de soep bijvoorbeeld.

Heeft het gesmaakt?
52 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Uit onze shop