Ga naar de inhoud
Mini quiche met spek en ananas

Mini quiche met spek en ananas

Het zoute van de spek en het fris zoete van ananas combineren heerlijk in deze mini quiches

25 M + 25 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

Ingredienten

  • 10 plakken deeg voor hartige taart
  • 3 eieren
  • 200 ml crème fraîche of room
  • 10 plakken ontbijtspek
  • 250 gr ananas
  • snuf peper
  • snuf oregano
  • boter om in te smeren
  • eventueel verse peterselie om te garneren

Materialen

  • Taart of quichevormpjes van ca 9 cm doorsnede

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Vet de vormpjes in met boter en verwarm de oven op 200 graden. Bekleed de vormpjes met het hartige deeg. Snijd de ananas en het spek in stukjes en verdeel over de vormpjes. Klop de eieren los met de crème friache, peper en oregano. Giet wat van het eiermengsel in de vormpjes en bestrooi eventueel met een beetje peterselie. Bak de mini quiche ongeveer 25 min in de oven.


  2. Tip: bewaar het deeg wat over de rand hangt bij het bekleden van de bakvormpjes en kneed er bijvoorbeeld lange stengels van en bak mee met de mini quiches. Zo krijg je lekkere knapperige broodstengels voor bij de soep bijvoorbeeld.