Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Indische andijviestamppot

Andijviestamppot met een Indische twist en kruidige gehaktballetjes in ketjapsaus

Ingrediënten
  • 600 gr kruimige aardappels
  • 400 gr andijvie
  • 100 ml kokosmelk
  • Klont boter
  • Snuf gemalen Koriander
  • Snuf gemalen gember/djahe
  • Snuf kurkuma
  • peper en zout
  • 2 eetlepels gebakken uitjes
  • 2 eetlepels ketjap
Gehaktballetjes:
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 theelepel sambal (naar smaak)
  • Snuf knoflook
  • Snuf laos
  • Snuf gember/djahe
  • Snuf Witte peper
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
Materialen
  • Stamper

Bereiding
Kook de aardappels gaar in een pan met water, ca 15 minuten. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar in een kom. Draai hier balletjes van. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin op hoog vuur en bak ze daarna op laag vuur gaar, ca 12 minuten. Giet ondertussen de aardappels af en voeg de andijvie er beetje bij beetje bij terwijl je alles stampt met een stamper. Voeg de kokosmelk, boter en kruiden toe en meng goed door elkaar en warm nog een paar minuten door in de pan.

indische_stamppot_01.jpg
indische_stamppot_02.jpg
indische_stamppot_03.jpg
indische_stamppot_04.jpg

Neem de balletjes uit de pan en voeg de ketjap en een scheutje water toe en roer de aanbaksels los met een houten spatel. Laat het mengsel iets indikken tot een donkere jus. Voeg daarna de gehaktballetjes weer toe aan de pan met jus en schep er door heen. Serveer de andijviestamppot met de gehaktballetjes, extra jus en wat gebakken uitjes.

Beoordeling (148 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst