Indische andijviestamppot

Andijviestamppot met een Indische twist en kruidige gehaktballetjes in ketjapsaus

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen
Gehaktballetjes:
Materialen

Bereiding

Kook de aardappels gaar in een pan met water in ca. 15 minuten.

Meng ondertussen alle ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar in een kom. Draai hier balletjes van. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin op hoog vuur en bak ze daarna op laag vuur gaar in ca. 12 minuten.

Giet ondertussen de aardappels af en voeg de andijvie er beetje bij beetje bij terwijl je alles stampt met een stamper. Voeg de kokosmelk, boter en kruiden toe en meng goed door elkaar en warm nog een paar minuten door in de pan.

Neem de balletjes uit de pan en voeg de ketjap en een scheutje water toe en roer de aanbaksels los met een houten spatel. Laat het mengsel iets indikken tot een donkere jus. Voeg daarna de gehaktballetjes weer toe aan de pan met jus en schep er door heen.

Serveer de andijviestamppot met de gehaktballetjes, extra jus en wat gebakken uitjes.

274 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!