Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Indische andijviestamppot

Andijviestamppot met een Indische twist en kruidige gehaktballetjes in ketjapsaus

Ingrediënten
  • 600 kruimige aardappels
  • 400 gr andijvie
  • 100 ml kokosmelk
  • Klont boter
  • Snuf gemalen Koriander
  • Snuf gemalen gember/djahe
  • Snuf kurkuma
  • peper en zout
  • 2 eetlepels gebakken uitjes
  • 2 eetlepels ketjap
Gehaktballetjes:
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 theelepel sambal (naar smaak)
  • Snuf knoflook
  • Snuf laos
  • Snuf gember/djahe
  • Snuf Witte peper
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
Materialen
  • Stamper

Bereiding
Kook de aardappels gaar in een pan met water, ca 15 minuten. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar in een kom. Draai hier balletjes van. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin op hoog vuur en bak ze daarna op laag vuur gaar, ca 12 minuten. Giet ondertussen de aardappels af en voeg de andijvie er beetje bij beetje bij terwijl je alles stampt met een stamper. Voeg de kokosmelk, boter en kruiden toe en meng goed door elkaar en warm nog een paar minuten door in de pan.

indische_stamppot_01.jpg
indische_stamppot_02.jpg
indische_stamppot_03.jpg
indische_stamppot_04.jpg

Neem de balletjes uit de pan en voeg de ketjap en een scheutje water toe en roer de aanbaksels los met een houten spatel. Laat het mengsel iets indikken tot een donkere jus. Voeg daarna de gehaktballetjes weer toe aan de pan met jus en schep er door heen. Serveer de andijviestamppot met de gehaktballetjes, extra jus en wat gebakken uitjes.

Beoordeling (117 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x oranje recepten
  • Hapjes
Oranje kaasballetjes
  • Hapjes
Oranje kroontjes met abrikoosjes
  • Gebak en taart
Oranje feesttaart

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal