Indische andijviestamppot

Andijviestamppot met een Indische twist en kruidige gehaktballetjes in ketjapsaus

Hoofdgerecht 35 min

ingrediënten

voor 2 personen

Gehaktballetjes:

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de aardappels gaar in een pan met water in ca. 15 minuten.

  2. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar in een kom. Draai hier balletjes van. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin op hoog vuur en bak ze daarna op laag vuur gaar in ca. 12 minuten.

  3. Giet ondertussen de aardappels af en voeg de andijvie er beetje bij beetje bij terwijl je alles stampt met een stamper. Voeg de kokosmelk, boter en kruiden toe en meng goed door elkaar en warm nog een paar minuten door in de pan.

  4. Neem de balletjes uit de pan en voeg de ketjap en een scheutje water toe en roer de aanbaksels los met een houten spatel. Laat het mengsel iets indikken tot een donkere jus. Voeg daarna de gehaktballetjes weer toe aan de pan met jus en schep er door heen.

  5. Serveer de andijviestamppot met de gehaktballetjes, extra jus en wat gebakken uitjes.

Heeft het gesmaakt?
387 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!