Ga naar de inhoud
Indische andijviestamppot

Indische andijviestamppot

Andijviestamppot met een Indische twist en kruidige gehaktballetjes in ketjapsaus

35 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 600 gr kruimige aardappels
  • 400 gr andijvie
  • 100 ml kokosmelk
  • Klont boter
  • Snuf gemalen Koriander
  • Snuf gemalen gember/djahe
  • Snuf kurkuma
  • peper en zout
  • 2 eetlepels gebakken uitjes
  • 2 eetlepels ketjap

Gehaktballetjes:

  • 300 gr rundergehakt
  • 1 theelepel sambal ( naar smaak )
  • Snuf knoflook
  • Snuf laos
  • Snuf gember/djahe
  • Snuf Witte peper
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 1 ei

Materialen

  • Stamper

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de aardappels gaar in een pan met water in ca. 15 minuten.


  2. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar in een kom. Draai hier balletjes van. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin op hoog vuur en bak ze daarna op laag vuur gaar in ca. 12 minuten.


  3. Giet ondertussen de aardappels af en voeg de andijvie er beetje bij beetje bij terwijl je alles stampt met een stamper. Voeg de kokosmelk, boter en kruiden toe en meng goed door elkaar en warm nog een paar minuten door in de pan.


  4. Neem de balletjes uit de pan en voeg de ketjap en een scheutje water toe en roer de aanbaksels los met een houten spatel. Laat het mengsel iets indikken tot een donkere jus. Voeg daarna de gehaktballetjes weer toe aan de pan met jus en schep er door heen.


  5. Serveer de andijviestamppot met de gehaktballetjes, extra jus en wat gebakken uitjes.