Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Boerenkool risotto

Met boerenkool kun je veel variëren, zoals met deze heerlijke romige boerenkool risotto met krokante salami

Ingrediënten
  • 150 gr boerenkool
  • 150 gr risottorijst
  • Klont boter
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 1 groentebouillonblokje
  • ½ ui
  • 1 knoflook
  • Scheutje witte droge wijn
  • 2 eetlepels pijnboompitten (geroosterd)
  • Optioneel: paar plakjes salami

Bereiding
Verwarm een pannetje met 500 tot 600 ml water en laat hier het bouillonblokje in oplossen. Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit aan in een pan met een beetje olie. Voeg na 2 minuten de risottorijst toe en roerbak even mee. Blus af met een scheutje witte wijn. Als deze is opgenomen voeg je ongeveer een soeplepel bouillon toe. Laat ook deze opnemen door de risottorijst en roer af en toe door. Voeg dan de boerenkool toe en laat slinken door de rijst. Voeg tussendoor ook de bouillon beetje bij beetje toe. Het kan zijn dat je een beetje bouillon over houd. Bak ondertussen de salami krokant in een droge koekenpan en laat uitlekken.

Na in totaal ongeveer 25 minuten zachtjes koken is de risotto klaar. Proef of deze gaar is maar nog een kleine bite heeft, je wil geen prutje. Roer dan een klontje boter en de kaas er door. Serveer de boerenkool risotto met wat verkruimelde krokante salami en pijnboompitten en eventueel wat extra kaas.

Serveer de boerenkool risotto zonder de salami om hem vegetarisch te maken.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×