Ga naar de inhoud
Boerenkool risotto

Boerenkool risotto

Met boerenkool kun je veel variëren, zoals met deze heerlijke romige boerenkool risotto met krokante salami

35 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 150 gr boerenkool
  • 150 gr risottorijst
  • Klont boter
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 1 groentebouillonblokje
  • 0.5 ui
  • 1 knoflook
  • Scheutje witte droge wijn
  • 2 eetlepels pijnboompitten ( geroosterd )
  • Optioneel: paar plakjes salami

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm een pannetje met 500 tot 600 ml water en laat hier het bouillonblokje in oplossen. Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit aan in een pan met een beetje olie. Voeg na 2 minuten de risottorijst toe en roerbak even mee. Blus af met een scheutje witte wijn. Als deze is opgenomen voeg je ongeveer een soeplepel bouillon toe. Laat ook deze opnemen door de risottorijst en roer af en toe door. Voeg dan de boerenkool toe en laat slinken door de rijst. Voeg tussendoor ook de bouillon beetje bij beetje toe. Het kan zijn dat je een beetje bouillon over houd. Bak ondertussen de salami krokant in een droge koekenpan en laat uitlekken.


  2. Na in totaal ongeveer 25 minuten zachtjes koken is de risotto klaar. Proef of deze gaar is maar nog een kleine bite heeft, je wil geen prutje. Roer dan een klontje boter en de kaas er door. Serveer de boerenkool risotto met wat verkruimelde krokante salami en pijnboompitten en eventueel wat extra kaas.


  3. Serveer de boerenkool risotto zonder de salami om hem vegetarisch te maken.