Boerenkool risotto

Met boerenkool kun je veel variëren, zoals met deze heerlijke romige boerenkool risotto met krokante salami

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Verwarm een pannetje met 500 tot 600 ml water en laat hier het bouillonblokje in oplossen. Snipper de ui en knoflook fijn. Fruit aan in een pan met een beetje olie. Voeg na 2 minuten de risottorijst toe en roerbak even mee. Blus af met een scheutje witte wijn. Als deze is opgenomen voeg je ongeveer een soeplepel bouillon toe. Laat ook deze opnemen door de risottorijst en roer af en toe door. Voeg dan de boerenkool toe en laat slinken door de rijst. Voeg tussendoor ook de bouillon beetje bij beetje toe. Het kan zijn dat je een beetje bouillon over houd. Bak ondertussen de salami krokant in een droge koekenpan en laat uitlekken.

 Na in totaal ongeveer 25 minuten zachtjes koken is de risotto klaar. Proef of deze gaar is maar nog een kleine bite heeft, je wil geen prutje. Roer dan een klontje boter en de kaas er door. Serveer de boerenkool risotto met wat verkruimelde krokante salami en pijnboompitten en eventueel wat extra kaas.

 Serveer de boerenkool risotto zonder de salami om hem vegetarisch te maken.

30 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.