
Borrelbrood met kaas
Gezellig voor bij de borrel om te delen; een plukbrood gevuld met kaas, kruidenboter en ui. En als je er een stukje uittrekt is hij extra cheesy door de mozzarella
10 M + 15 M oventijd
Ingrediënten
Voor brood
-
1 heel rond brood
-
3 plakken belegen kaas
-
1 bol mozzarella
-
1 kleine rode ui
-
verse peterselie
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 180° graden.
-
Snijd met een groot broodmes het brood aan de bovenzijde om de ca. 3 cm in. Doe dit dwars en recht zodat er vierkantjes ontstaan.
-
Besmeer de binnenzijde van het brood met een beetje kruidenboter.
-
Snijd de plakken kaas op dezelfde hoogte als de inkepingen van het brood. Stop de plakken kaas tussen het brood.
-
Scheur de mozzarella in kleine stukjes en verdeel ook tussen het brood. Hak de ui fijn en verdeel samen met wat peterselie ook tussen de inkepingen.
-
Leg het gevulde borrelbrood op een bakplaat met bakpapier of in een ovenschaal en zet ca. 15 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.
-
Serveer direct op tafel op een borrelplank, zo kan iedereen er plukjes brood vanaf trekken.
-
Tips: Voeg ook eens stukjes gedroogde tomaat, parmaham en/of olijven toe.
-
Zorg dat je kruidenboter op kamertemperatuur is. Zet hem eventueel in de buurt van je oven zodat hij sneller opwarmt.
-
Maak je kruidenboter zelf zodat je kunt spelen met lekkere smaken.
Heeft het gesmaakt?
54 stemmen
Ook lekker