Borrelbrood met kaas

Gezellig voor bij de borrel om te delen; een plukbrood gevuld met kaas, kruidenboter en ui. En als je er een stukje uittrekt is hij extra cheesy door de mozzarella  

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: brood

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° graden.

Snijd met een groot broodmes het brood aan de bovenzijde om de ca. 3 cm in. Doe dit dwars en recht zodat er vierkantjes ontstaan.

Besmeer de binnenzijde van het brood met een beetje kruidenboter.

Snijd de plakken kaas op dezelfde hoogte als de inkepingen van het brood. Stop de plakken kaas tussen het brood.

Scheur de mozzarella in kleine stukjes en verdeel ook tussen het brood. Hak de ui fijn en verdeel samen met wat peterselie ook tussen de inkepingen.

Leg het gevulde borrelbrood op een bakplaat met bakpapier of in een ovenschaal en zet ca. 15 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.

Serveer direct op tafel op een borrelplank, zo kan iedereen er plukjes brood vanaf trekken.

Tips: Voeg ook eens stukjes gedroogde tomaat, parmaham en/of olijven toe.

Zorg dat je kruidenboter op kamertemperatuur is. Zet hem eventueel in de buurt van je oven zodat hij sneller opwarmt.

Maak je kruidenboter zelf zodat je kunt spelen met lekkere smaken.

10 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!