Soesjes met geitenkaasmousse

Deze hartige soesjes met een vulling van geitenkaas hebben een lichte smaak van kruiden en knoflook.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Vulling
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Haal de geitenkaas en de kruiden roomkaas uit de koelkast. Doe het water in een pannetje en verwarm deze. Voeg de boter toe en laat smelten. Zeef het bakmeel en een snufje zout erbij en roer met een houten lepel door elkaar. Laat het mengsel een paar minuten op laag vuur garen. Mix de eieren een voor een erdoor met een garde. Het resultaat is een plakkerig beslag. Schep dit in een spuitzak en maak hoopjes van ca. 3 cm doorsnede op de bakplaat, houd genoeg ruimte tussen de soesjes. Bak de soesjes in ca. 20 minuten gaar en iets bruin. Maak tussendoor de ovendeur niet open en als ze klaar zijn laat je de ovendeur minimaal 10 minuten op een kiertje staan. Zo voorkom je dat ze inzakken.

 Meng de geitenkaas en de kruiden roomkaas door elkaar in een kom. Hak wat peterselie en schep deze er doorheen. Snijd de soesjes als ze zijn afgekoeld door en vul ze met de geitenkaasmousse door middel van een lepeltje. Garneer met wat extra peterselie. Serveer ze direct of bewaar in de koelkast.

 Wil je ze een dag van te voren maken dan is het aan te raden om de ongevulde soesjes in een afgesloten trommel en de zalmmousse in de koelkast apart te bewaren en pas op de dag zelf te vullen.

soesjes-met-geitenkaas-mouse_v
25 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.