Ga naar de inhoud
Soesjes met geitenkaasmousse

Soesjes met geitenkaasmousse

Deze hartige soesjes met een vulling van geitenkaas hebben een lichte smaak van kruiden en knoflook.

40 M + 20 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 100 ml water
  • 60 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 50 gr boter

Vulling

  • 150 gr Kruidenroomkaas
  • 400 gr zachte geitenkaas
  • verse peterselie

Benodigdheden

  • spuitzak

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Haal de geitenkaas en de kruiden roomkaas uit de koelkast. Doe het water in een pannetje en verwarm deze. Voeg de boter toe en laat smelten. Zeef het bakmeel en een snufje zout erbij en roer met een houten lepel door elkaar. Laat het mengsel een paar minuten op laag vuur garen. Mix de eieren een voor een erdoor met een garde. Het resultaat is een plakkerig beslag. Schep dit in een spuitzak en maak hoopjes van ca. 3 cm doorsnede op de bakplaat, houd genoeg ruimte tussen de soesjes. Bak de soesjes in ca. 20 minuten gaar en iets bruin. Maak tussendoor de ovendeur niet open en als ze klaar zijn laat je de ovendeur minimaal 10 minuten op een kiertje staan. Zo voorkom je dat ze inzakken.


    soesjes geitenkaasmousse www.leukerecepten.nl soesjes geitenkaasmousse www.leukerecepten.nl soesjes geitenkaasmousse www.leukerecepten.nl soesjes geitenkaasmousse www.leukerecepten.nl
  2. Meng de geitenkaas en de kruiden roomkaas door elkaar in een kom. Hak wat peterselie en schep deze er doorheen. Snijd de soesjes als ze zijn afgekoeld door en vul ze met de geitenkaasmousse door middel van een lepeltje. Garneer met wat extra peterselie. Serveer ze direct of bewaar in de koelkast.


  3. Wil je ze een dag van te voren maken dan is het aan te raden om de ongevulde soesjes in een afgesloten trommel en de zalmmousse in de koelkast apart te bewaren en pas op de dag zelf te vullen.