Bosvruchtentaart

Deze bosvruchtentaart smaakt heerlijk én is eenvoudig om te maken. Een luchtige cake als basis met bosvruchten en een vleugje vanille. Lekker bij de koffie of als dessert. Serveer met een toef slagroom.

Bakrecept 25 min + 50 min oventijd

ingrediënten

voor 8 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

  2. Mix de boter los in een kom samen met de suiker.

  3. Mix dan een voor een de eieren erdoor. En vervolgens ook het vanille extract.

  4. Meng daarna het zelfrijzend bakmeel er kort door tot deze helemaal is opgenomen. Mix op het laatst de zure room erdoor.

  5. Doe de bosvruchten (bewaar er een paar apart) in een kommetje en voeg 1 eetlepel maïzena toe. Schep vervolgens door het beslag.

  6. Doe het beslag in de bakvorm en verdeel de aparte bosvruchten over de bovenzijde.

  7. Zet de bosvruchten taart ca. 50 minuten in de oven tot hij gaar is.

  8. Controleer met een satéprikker of de bosvruchten cake gaar is vanbinnen. Laat hem daarna afkoelen. Bestrooi de bosvruchtentaart met een beetje poedersuiker en serveer bijvoorbeeld met een toef slagroom.

Heeft het gesmaakt?
40 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!