Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Boxty met romige kip

Deze Ierse pannenkoek is gemaakt van aardappelpuree en geraspte aardappel en is gevuld met een romig kipmengsel.

Ingrediënten
  • 450 gr aardappelen
  • 225 gr bloem
  • 1 ei
  • 300 ml melk
  • Zout en peper
  • 50 gr boter om in te bakken.
Vulling:
  • 400 gr kipfilet
  • 400 gr champignons
  • 300 ml creme fraiche
  • 3 tenen knoflook
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 5 lente uien
  • peper en zout
  • verse peterselie

Bereiding
Schil alle aardappelen en kook 225 gram van de aardappelen in ongeveer 12 minuten gaar. Stamp de gekookte aardappelen vervolgens met 100 ml melk tot een puree en breng op smaak met een ruime hoeveelheid peper en zout.

boxty_met_romige_kip_01.jpg
boxty_met_romige_kip_02.jpg
boxty_met_romige_kip_03.jpg
boxty_met_romige_kip_04.jpg

Rasp in de tussentijd de overige 225 gram van de aardappelen en voeg dit bij de aardappelpuree. Klopt het ei los, smelt de boter en voeg beide toe aan de aardappelen. Voeg ongeveer 200 ml melk en de bloem toe aan het aardappelmengsel toe tot er een beslag is. Smelt een beetje boter in een pan en bak van het beslag 5 boxty pannenkoeken. Bak deze aan beide kanten bruin. Kook voor de vulling de kip in water met een bouillonblokje in ongeveer 10 minuten gaar. Hak de knoflook fijn en snijd de champignons in plakjes.

boxty_met_romige_kip_05.jpg
boxty_met_romige_kip_07.jpg
boxty_met_romige_kip_06.jpg
boxty_met_romige_kip_08.jpg

Pluis de kip met twee vorken tot je pulled chicken hebt. Bak de knoflook en champignons in een pannetje met een beetje boter voor ongeveer 4 minuten. Voeg vervolgens tijm, peper en zout toe. Meng vervolgens de crème fraîche en pulled kip er doorheen. Had de peterselie fijn en de lente uien in ringen. Meng dit door het mengsel heen en vul de boxty pannenkoekjes met het kip mengsel.

Dit recept is gemaakt door Jaimy

boxty met kip www.leukerecepten.nl
Beoordeling (25 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette