Boxty met romige kip
Deze Ierse pannenkoek is gemaakt van aardappelpuree en geraspte aardappel en is gevuld met een romig kipmengsel.
1 U
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
450 gr aardappelen
-
225 gr bloem
-
1 ei
-
300 ml melk
-
Zout en peper
-
50 gr boter om in te bakken
Vulling:
-
400 gr kipfilet
-
400 gr champignons
-
300 ml crĆØme fraĆ®che
-
3 tenen knoflook
-
1 theelepel gedroogde tijm
-
1 blokje kippenbouillon
-
5 lente uien
-
peper en zout
-
verse peterselie
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Schil alle aardappelen en kook 225 gram van de aardappelen in ongeveer 12 minuten gaar. Stamp de gekookte aardappelen vervolgens met 100 ml melk tot een puree en breng op smaak met een ruime hoeveelheid peper en zout.
-
Rasp in de tussentijd de overige 225 gram van de aardappelen en voeg dit bij de aardappelpuree. Klopt het ei los, smelt de boter en voeg beide toe aan de aardappelen. Voeg ongeveer 200 ml melk en de bloem toe aan het aardappelmengsel toe tot er een beslag is. Smelt een beetje boter in een pan en bak van het beslag 5 boxty pannenkoeken. Bak deze aan beide kanten bruin. Kook voor de vulling de kip in water met een bouillonblokje in ongeveer 10 minuten gaar. Hak de knoflook fijn en snijd de champignons in plakjes.
-
Pluis de kip met twee vorken tot je pulled chicken hebt. Bak de knoflook en champignons in een pannetje met een beetje boter voor ongeveer 4 minuten. Voeg vervolgens tijm, peper en zout toe. Meng vervolgens de crĆØme fraĆ®che en pulled kip er doorheen. Had de peterselie fijn en de lente uien in ringen. Meng dit door het mengsel heen en vul de boxty pannenkoekjes met het kip mengsel.
-
Dit recept is gemaakt door Jaimy
Heeft het gesmaakt?
95 stemmen
Ook lekker