Boxty met romige kip

Deze Ierse pannenkoek is gemaakt van aardappelpuree en geraspte aardappel en is gevuld met een romig kipmengsel.

Hoofdgerecht 60 min

ingrediënten

voor 5 stuks

Vulling:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil alle aardappelen en kook 225 gram van de aardappelen in ongeveer 12 minuten gaar. Stamp de gekookte aardappelen vervolgens met 100 ml melk tot een puree en breng op smaak met een ruime hoeveelheid peper en zout.

  2. Rasp in de tussentijd de overige 225 gram van de aardappelen en voeg dit bij de aardappelpuree. Klopt het ei los, smelt de boter en voeg beide toe aan de aardappelen. Voeg ongeveer 200 ml melk en de bloem toe aan het aardappelmengsel toe tot er een beslag is. Smelt een beetje boter in een pan en bak van het beslag 5 boxty pannenkoeken. Bak deze aan beide kanten bruin. Kook voor de vulling de kip in water met een bouillonblokje in ongeveer 10 minuten gaar. Hak de knoflook fijn en snijd de champignons in plakjes.

  3. Pluis de kip met twee vorken tot je pulled chicken hebt. Bak de knoflook en champignons in een pannetje met een beetje boter voor ongeveer 4 minuten. Voeg vervolgens tijm, peper en zout toe. Meng vervolgens de crème fraîche en pulled kip er doorheen. Had de peterselie fijn en de lente uien in ringen. Meng dit door het mengsel heen en vul de boxty pannenkoekjes met het kip mengsel.

  4. Dit recept is gemaakt door Jaimy

Heeft het gesmaakt?
93 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.