Boxty met romige kip

Deze Ierse pannenkoek is gemaakt van aardappelpuree en geraspte aardappel en is gevuld met een romig kipmengsel.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Vulling:

Bereiding

 Schil alle aardappelen en kook 225 gram van de aardappelen in ongeveer 12 minuten gaar. Stamp de gekookte aardappelen vervolgens met 100 ml melk tot een puree en breng op smaak met een ruime hoeveelheid peper en zout.

 Rasp in de tussentijd de overige 225 gram van de aardappelen en voeg dit bij de aardappelpuree. Klopt het ei los, smelt de boter en voeg beide toe aan de aardappelen. Voeg ongeveer 200 ml melk en de bloem toe aan het aardappelmengsel toe tot er een beslag is. Smelt een beetje boter in een pan en bak van het beslag 5 boxty pannenkoeken. Bak deze aan beide kanten bruin. Kook voor de vulling de kip in water met een bouillonblokje in ongeveer 10 minuten gaar. Hak de knoflook fijn en snijd de champignons in plakjes.

 Pluis de kip met twee vorken tot je pulled chicken hebt. Bak de knoflook en champignons in een pannetje met een beetje boter voor ongeveer 4 minuten. Voeg vervolgens tijm, peper en zout toe. Meng vervolgens de crème fraîche en pulled kip er doorheen. Had de peterselie fijn en de lente uien in ringen. Meng dit door het mengsel heen en vul de boxty pannenkoekjes met het kip mengsel.

 Dit recept is gemaakt door Jaimy

76 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.