Broccolirijst met zalm

Een makkelijk koolhydraatarm gerecht van broccolirijst met zalm gemarineerd in teriyakisaus. Lekker en licht.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Rasp de limoen en pers deze uit. Houd de rasp nog even apart.

Meng de limoensap met de teriyakisaus.

Hak de halve rode peper fijn en meng ook door de teriyakisaus.

Bestrijk de zalmfilets royaal met deze saus. Je kunt ze een uurtje laten marineren in de koelkast voor een intensere smaak of ze meteen bakken.

Verhit een beetje olie in een pan. Leg de besmeerde zalm in de pan en bak 3 minuutjes aan beide kanten. Bestrijk eventueel tijdens het bakken met nog wat extra saus. De zalm mag nog iets rosé zijn van binnen.

Kook ondertussen de broccolirijst gaar in een pan met water. Giet af en serveer op een bord met de zalm en garneer met wat sesamzaaadjes, kiemen en wat ringetjes rode peper. Strooi de limoenrasp er ook overheen.

194 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!