Broccolirijst met zalm

Een makkelijk koolhydraatarm gerecht van broccolirijst met zalm gemarineerd in teriyakisaus. Lekker en licht.

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Rasp de limoen en pers deze uit. Houd de rasp nog even apart.

  2. Meng de limoensap met de teriyakisaus.

  3. Hak de halve rode peper fijn en meng ook door de teriyakisaus.

  4. Bestrijk de zalmfilets royaal met deze saus. Je kunt ze een uurtje laten marineren in de koelkast voor een intensere smaak of ze meteen bakken.

  5. Verhit een beetje olie in een pan. Leg de besmeerde zalm in de pan en bak 3 minuutjes aan beide kanten. Bestrijk eventueel tijdens het bakken met nog wat extra saus. De zalm mag nog iets rosé zijn van binnen.

  6. Kook ondertussen de broccolirijst gaar in een pan met water. Giet af en serveer op een bord met de zalm en garneer met wat sesamzaaadjes, kiemen en wat ringetjes rode peper. Strooi de limoenrasp er ook overheen.

Heeft het gesmaakt?
211 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!