Broodje falafel

Geniet lekker van een goed gevuld pitabroodje met een romige koolsalade, tomaatjes en falafel balletjes

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Als je de falafel zelf maakt dan begin je daar mee. Bak deze, net als kant je kant en klare falafel gebruikt, op het einde.

Bak de pitabroodjes indien nodig nog af. Pers de knoflook uit. Meng de kool met de yoghurt, knoflook, citroensap, peper en zout tot een romige koolsalade. Snijd de komkommer in plakjes en de cherrytomaatjes in tweeën of vieren. Bak de falafel.

Vul de pitabroodjes met de koolsalade, tomaat, komkommer en falafel. Garneer eventueel met wat peterselie of munt.

Tip: voeg voor wat extra pit wat chilipeper of harissa toe. Lekker als lunch of avondmaal met bijvoorbeeld een extra salade of wat zoete aardappelfrietjes er bij.

18 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Uit onze shop

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!