Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Broodje falafel

Vegetarisch gerecht van gefrituurde balletjes gemaakt van kikkererwten geserveerd met pitabrood en yoghurtsaus
 
Ingrediënten
2 teentjes knoflook
Paar takjes peterselie
2 theel gemalen komijn
Snuf chilipoeder
400 gr kikkererwten uit blik
1 ei, losgeklopt
Peper en zout
1 sjalotje, grof gehakt
4 eelt bloem
Handje sla
Handje wortel julienne
1 eetl citroensap
1 volle theel tahin (sesampasta, te koop bij veel toko’s)
5 eetlepels yoghurt
4 pitabroodjes
Zonnebloemolie om te frituren
 
Materialen
Keukenmachine
Pan om te frituren
 
Bereiding
Laat de kikkererwten goed uitlekken. Doe 1 teentje knoflook, peterselie, kikkererwten, en sjalotje in een keukenmachine en maal grof. Voeg 2 eelt van het ei toe, komijn, chilipoeder en flink wat peper en zout toe en maal nog wat fijner. Als de massa blijft zitten aan de binnenzijde van de kom schraap je even even met een lepel langs de zijkanten. Pak ongeveer 1 eelt van het kikkererwtenmengsel en rol deze door de bloem en door je handen totdat je ongeveer 12 balletjes hebt gemaakt. Zet ze ondertussen in de koelkast. Pers het andere teentje knoflook uit en meng deze met de yoghurt, tahin en citroensap. Bereid de pitabroodjes volgens de verpakking. Verhit een laag zonnebloemolie (175 graden) in een pan zodat de balletjes net onder blijven drijven. Frituur de balletjes in porties in ongeveer 4 minuten goudbruin en laat ze uitlekken. Snijd de pitabroodjes open en doe de sla, wortel en falafel er tussen. Doe er een schep van de yoghurtsaus op en geniet er van. Lekker met bijvoorbeeld frieten of couscous. 
 
 
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×