Broodje falafel

Vegetarisch gerecht van gefrituurde balletjes gemaakt van kikkererwten geserveerd met pitabrood en yoghurtsaus
Ingrediënten
2 teentjes knoflook
Paar takjes peterselie
2 theelepels gemalen komijn
Snuf chilipoeder
400 gr kikkererwten uit blik
1 ei, losgeklopt
Peper en zout
1 sjalotje, grof gehakt
4 eetlepels bloem
Handje sla
Handje wortel julienne
1 eetlepel citroensap
1 volle theelepel tahin (sesampasta)
5 eetlepels yoghurt
4 pitabroodjes
Zonnebloemolie om te frituren
 
Materialen
Keukenmachine
Pan om te frituren
 
Bereiding
Laat de kikkererwten goed uitlekken. Doe 1 teentje knoflook, peterselie, kikkererwten, en sjalotje in een keukenmachine en maal grof. Voeg 2 eetlepels van het ei toe, komijn, chilipoeder en flink wat peper en zout toe en maal nog wat fijner. Als de massa blijft zitten aan de binnenzijde van de kom schraap je even even met een lepel langs de zijkanten. Pak ongeveer 1 eetlepel van het kikkererwtenmengsel en rol deze door de bloem en door je handen totdat je ongeveer 12 balletjes hebt gemaakt. Zet ze ondertussen in de koelkast. Pers het andere teentje knoflook uit en meng deze met de yoghurt, tahin en citroensap. Bereid de pitabroodjes volgens de verpakking. Verhit een laag zonnebloemolie (175 graden) in een pan zodat de balletjes net onder blijven drijven. Frituur de balletjes in porties in ongeveer 4 minuten goudbruin en laat ze uitlekken. Snijd de pitabroodjes open en doe de sla, wortel en falafel er tussen. Doe er een schep van de yoghurtsaus op en geniet er van. Lekker met bijvoorbeeld frieten of couscous. 
 
 
142 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.