Pita tandoori
Dit recept voor pita tandoori is ideaal als je weinig tijd hebt en toch iets lekkers wil maken. Met kip, een kruidige tandoori marinade en verfrissende yoghurtsaus in een knapperig pitabroodje.
30 M
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
250 gr kip ( vega )
-
5 grote pitabroodjes
-
1 komkommer
-
1 eetlepel tandoori kruiden ( pasta )
-
50 gr yoghurt
-
olie om te bakken
Yoghurtsaus:
-
1 Bosje verse munt
-
120 gr yoghurt
-
1 Snuf peper
-
1 limoen
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Meng de stukjes kip met de tandoori kruiden (dit kunnen droge kruiden zijn of een kruidenpasta) en de yoghurt in een kom. Dek af en laat ondertussen in de koelkast staan.
-
Ga verder met het afbakken van de pitabroodjes. Snijd de komkommer in plakjes.
-
Maak de saus: hak de munt fijn en rasp de limoen en pers het sap uit. Meng de munt en limoen met de yoghurt voor de saus en breng op smaak met een snufje peper.
-
Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de stukjes kip tandoori gaar.
-
Neem een pitabroodje en vul deze met plakjes komkommer, de kip tandoori en wat van de frisse yoghurtsaus.
Heeft het gesmaakt?
30 stemmen
Ook lekker