Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Broodje gezond

Maak zelf een lekker broodje gezond voor de lunch met o.a. kaas, tomaat, ei en komkommer

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

Kook het ei in ca. 8 minuten gaar en spoel daarna af met koud water. Snijd de tomaat in plakken.

Snijd de broodjes open en besmeer de boven en onderzijde met wat kruidenroomkaas. Beleg de onderste helft met wat sla, kaas, plakjes ei, komkommer en wat kiemen. Bestrooi met een snuf peper en dek af met de bovenste helft en zet eventueel vast met een prikker.

Tip: ook lekker met mayonaise i.p.v. kruidenroomkaas. Dit broodje gezond is vegetarisch maar je kunt ook nog een plakje ham toevoegen.

broodje-gezond

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×