Gezond chocolade ijs

Lekker verantwoord genieten van dit zelfgemaakte chocolade ijs (zonder ijsmachine) op basis van banaan en cacoa.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: porties
Benodigdheden
Optioneel:

Bereiding

 Leg de geschilde bananen een dag van te voren in de diepvries.

 Doe de bananen in stukjes in de blender. Voeg de cacao, pindakaas en een scheutje melk toe en meng door elkaar. Voeg de rest van de melk in beetjes toe en meng tot een romig geheel.

 Schep de cacao nibs er door en doe in een bak en laat verder opstijven in de diepvries of serveer het mengsel als een soort softijs.

 Tip: zorg dat je een goede blender gebruikt die ook ijs van crushen.

31 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!