Gezond chocolade ijs
Lekker verantwoord genieten van dit zelfgemaakte chocolade ijs (zonder ijsmachine) op basis van banaan, cacao en een beetje pindakaas.
10 M + opstijven
Ingrediënten
Voor porties
-
3 bananen ( uit de vriezer )
-
2 eetlepels cacao
-
75 ml melk
-
1 eetlepel pindakaas
Benodigdheden
-
Blender
Optioneel:
-
1 eetlepel cacao nibs
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Leg de geschilde bananen een dag van te voren in de diepvries.
-
Doe de bananen in stukjes in de blender.
-
Voeg de cacao, pindakaas en een scheutje melk toe en meng door elkaar. Voeg de rest van de melk in beetjes toe en meng tot een romig geheel.
-
Schep de cacao nibs erdoor en doe in een bak en laat verder opstijven in de diepvries of serveer het mengsel als een soort softijs.
-
Tip: zorg dat je een goede blender gebruikt die ook ijs kan crushen.
Heeft het gesmaakt?
54 stemmen
Ook lekker