Ga naar de inhoud
Gezond chocolade ijs

Gezond chocolade ijs

Lekker verantwoord genieten van dit zelfgemaakte chocolade ijs (zonder ijsmachine) op basis van banaan, cacao en een beetje pindakaas.

10 M + opstijven

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediënten

Voor porties

  • 3 bananen ( uit de vriezer )
  • 2 eetlepels cacao
  • 75 ml melk
  • 1 eetlepel pindakaas

Benodigdheden

  • Blender

Optioneel:

  • 1 eetlepel cacao nibs

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Leg de geschilde bananen een dag van te voren in de diepvries.


  2. Doe de bananen in stukjes in de blender.


  3. Voeg de cacao, pindakaas en een scheutje melk toe en meng door elkaar. Voeg de rest van de melk in beetjes toe en meng tot een romig geheel.


    Gezond chocolade ijs Gezond chocolade ijs Gezond chocolade ijs
  4. Schep de cacao nibs erdoor en doe in een bak en laat verder opstijven in de diepvries of serveer het mengsel als een soort softijs.


  5. Tip: zorg dat je een goede blender gebruikt die ook ijs kan crushen.