Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Broodje ragout met ham

Dit gevulde broodje met ragout kun je eten als een lichte maaltijd of een uitgebreide lunch.

Ingrediënten
  • 1 uitje
  • 250 gr champignons
  • 100 gr hamreepjes
  • 150 ml warme bouillon
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels boter
  • snufje tijm
  • 100 ml kookroom
  • verse peterselie
  • 2 Italiaanse bollen (of 4 kaiser broodjes)

Bereiding
Snipper de ui en fruit aan in 1 eetlepel boter. Voeg daarna de tijm, hamreepjes en de champignons in plakjes toe. Als de champignons iets beginnen de slinken voeg je de rest van de boter toe en laat smelten. Roer dan de bloem er door. Giet dan de warme bouillon er bij en roer tot er een gladde saus ontstaat.

Voeg dan de kookroom er bij en laat de saus nog iets dikken. Hak de peterselie grof en roer door de saus (bewaar nog een beetje voor de garnering). Snijd de bovenste helft van de broodjes en hol ze uit. Vul ze met de champignons ragout met ham. Garneer met wat peterselie. Serveer er een salade bij voor een hele maaltijd.

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×