Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Broodje ragout met ham

Dit gevulde broodje met ragout kun je eten als een lichte maaltijd of een uitgebreide lunch.

Ingrediënten
  • 1 uitje
  • 250 gr champignons
  • 100 gr hamreepjes
  • 150 ml warme bouillon
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels boter
  • snufje tijm
  • 100 ml kookroom
  • verse peterselie
  • 2 Italiaanse bollen (of 4 kaiser broodjes)

Bereiding
Snipper de ui en fruit aan in 1 eetlepel boter. Voeg daarna de tijm, hamreepjes en de champignons in plakjes toe. Als de champignons iets beginnen de slinken voeg je de rest van de boter toe en laat smelten. Roer dan de bloem er door. Giet dan de warme bouillon er bij en roer tot er een gladde saus ontstaat.

broodje_ragout_01.jpg
broodje_ragout_02.jpg
broodje_ragout_03.jpg
broodje_ragout_04.jpg

Voeg dan de kookroom er bij en laat de saus nog iets dikken. Hak de peterselie grof en roer door de saus (bewaar nog een beetje voor de garnering). Snijd de bovenste helft van de broodjes en hol ze uit. Vul ze met de champignons ragout met ham. Garneer met wat peterselie. Serveer er een salade bij voor een hele maaltijd.

Beoordeling (47 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Burrito’s van kool
Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas