Broodjes met gezonde eiersalade

Deze eiersalade maak je met avocado in plaats van mayonaise; een stuk gezonder en toch lekker romig!

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: broodjes

Bereiding

 Breng een pan met water aan de kook en leg de eitjes erin. Kook ze 12 minuten. Giet de eitjes af en laat ze schrikken in koud water. Laat ze afkoelen. Pel de avocado, haal de pit eruit en prak hem fijn. Pel de eitjes en snijd ze in stukjes.

 Voeg deze samen met wat citroensap, peper en zout bij de avocado. Roer alles goed door elkaar.Snijd de broodjes open, beleg ze met rucola, een royale laag eiersalade en maak af met wat wat tuinkers.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.