Ga naar de inhoud
Butter paneer curry

Butter paneer curry

Een eiwitrijke, vegetarische curry vol met groenten zoals broccoli, doperwten en paprika en krokante blokjes gebakken paneer

40 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept Glutenvrij recept

Ingrediƫnten

Voor personen

  • 225 gr paneer
  • 70 gr rode curry pasta ( Fraitrade )
  • 200 ml kokosmelk
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 500 gr broccoli
  • 200 gr doperwten
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • Koriander om te garneren
  • Zilvervliesrijst om erbij te serveren

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui, snijd de knoflook en rode peper fijn en de paprika in blokjes. Snijd de paneer ook in blokjes en de broccoli in roosjes.


    paneer curry paneer curry paneer curry
  2. Verhit een grote wok pan met wat olie/boter. Fruit de knoflook en ui eerst aan en voeg daarna de peper en paprika toe. Bak dit even mee.


  3. Voeg daarna de currypasta toe, laat dit ongeveer 2 minuten bakken en voeg daarna de kokosmelk en tomatenblokjes toe.


  4. Voeg ook de broccoli toe en laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.


    paneer curry paneer curry paneer curry
  5. Verhit in een andere pan wat olie/boter en bak hierin de paneer rondom bruin.


  6. Voeg op het laatste de doperwten en de paneer toe aan de curry.


  7. Serveer met zilvervliesrijst en garneer met wat koriander.