Ga naar de inhoud
Chocolade kersen taart

Chocolade kersen taart

Makkelijk te maken recept voor een zachte chocolade cake met hele kersen

45 M + 1 U oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 125 gr boter
  • 125 gr suiker
  • 2 eieren
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 100 gr pure chocolade
  • 2 eetlepel cacao poeder
  • 100 ml melk
  • 300 gr kersen ( liefst vers maar uit een pot kan ook )
  • Poedersuiker om te bestrooien

BENODIGDHEDEN

  • Bakvorm van ca 24/26 cm
  • Mixer
  • Eventueel een kersenontpitter

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 170 graden. Mix de boter en suiker ca 5 min romig met een mixer. Klop dan een voor een de eieren erdoor en mix nog een paar minuutjes tot een licht en romig mengsel. Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron.


    chocolade kersentaart 01 chocolade kersentaart 01 chocolade kersentaart 01
  2. Schep de gesmolten chocolade door het botermengsel. Roer het cacaopoeder door het bakmeel en zeef dit, afgewisseld met melk, bij het beslag. Ontpit eventueel de kersen, als je kersen uit pot gebruikt laat je deze heel goed uitlekken en dep je ze droog met een keukenpapiertje. Roer ¾ van de kersen door het beslag.


    chocolade kersentaart 01 chocolade kersentaart 01 chocolade kersentaart 01
  3. Vet een bakvorm goed in met boter en bestuif met een dun laagje bloem. Schep het beslag in de vorm en duw de laatste de kersen lichtjes in de bovenzijde van het beslag. Zet de taart ca 60 minuten in de oven. Controleer altijd of de taart gaar is met een satéprikker.


  4. Tip: Omdat de cake nog gaat stijgen heb je grote kans dat ook de bovenste kersen in het beslag zakken. Je kunt ze ook nadat de taart 30 min in de oven staat de laatste kersen er lichtjes iets induwen.