Citroen pannenkoekjes met maanzaad
Frisse mini pannenkoekjes met citroen en maanzaad, een perfecte combi!
ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Klop de melk met de eieren los. Voeg de poedersuiker, ricotta en vanille essence toe en klop er doorheen. Mix als laatste het bakmeel er door. Rasp de citroen en pers het sap er uit. Voeg de rasp (bewaar ook wat voor garnering) en 2 eetlepels sap toe aan het beslag en de maanzaadjes.
-
Verhit een koekenpan met een beetje boter of margarine. Schep 3 aparte schepjes beslag er in en laat stollen. Draai ze na 3 minuutjes om en bak ook de andere zijde mooi bruin. Herhaal dit ook met de rest van het beslag. Stapel de ricotta pannenkoekjes op en garneer de stapel met wat yoghurt, lemoncurd en citroenrasp.

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!