Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pancakes met aardbeien

 
Sluit het romantisch diner met valentijn af met deze heerlijke American pancakes

Ingrediënten
100 gr zelfrijzende bloem
2 eetl suiker
1 theel zout
100 ml karnemelk
Een scheutje melk
1 ei
1 zakje slagroomversteviger
125 ml slagroom
Stuk of 10 aardbeien
poedersuiker
Klontje boter
 
Bereiding
Splits het ei en klop met een schone mixer het eiwit stijf. Zeef de bloem boven een beslagkom en voeg 1 eetlepel suiker, karnemelk, gewone melk en de eidooier toe. Mix alles tot een stevige massa. Schep het eiwit er door heen. Smelt een klontje boter in een koekenpan en schep met een sauslepel 4 schepjes beslag in de pan. Bak 2 min totdat de onderkant goudbruin is en draai om en bak ook de andere zijde nog 2 minuutjes. Klop ondertussen de slagroom stijf met 1 eetlepel suiker en de slagroomversteviger. Was de aardbeien en snijd door de helft door midden, bewaar een paar hele voor de garnering. Leg 2 pancakes op een bord en schep een flinke schep slagroom er op. Leg er een aantal aardbei helften op en dek af met de andere twee pancakes. Schep er nog wat slagroom boven op en garneer met een halve aardbei. Bestrooi met poedersuiker en leg nog een paar hele aardbeien op het bord. Serveer lauwwarm.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×