Mini chocolade muffins

Deze mini chocolade muffins gemaakt met maar 6 ingredienten eet je in één hap op! Ideaal om uit te delen of te trakteren.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks

Bereiding

 Verwarm de oven op 190 graden. Doe de slagroom in een kom en voeg de suiker toe. Klop met een garde (of kort met de mixer) door elkaar. Kluts de eieren erbij en mix er ook door. Zeef het bakmeel en cacaopoeder bij het natte mengsel en spatel er kort door. Schep als laatste de gesmolten chocolade er door.

 Vet de muffinvormpjes in met een beetje boter of margarine of gebruik net als ik siliconen vormpjes. Vul de muffinvormpjes met het beslag tot de rand. Bak de muffins in ca 15 tot 20 minuten gaar. Laat ze ietsjes afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vormpjes. Lekker met wat poedersuiker of wat extra gesmolten chocolade.

 Tip: verdubbel het recept voor het dubbele aantal muffins. Bewaar de mini chocolade muffins in een afgesloten trommel tot 4 dagen.

51 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!