Mini chocolade muffins

Deze mini chocolade muffins gemaakt met maar 6 ingredienten eet je in één hap op! Ideaal om uit te delen of te trakteren.

Bakrecept 15 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 12 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 190 graden. Doe de slagroom in een kom en voeg de suiker toe. Klop met een garde (of kort met de mixer) door elkaar. Kluts de eieren erbij en mix er ook door. Zeef het bakmeel en cacaopoeder bij het natte mengsel en spatel er kort door. Schep als laatste de gesmolten chocolade er door.

  2. Vet de muffinvormpjes in met een beetje boter of margarine of gebruik net als ik siliconen vormpjes. Vul de muffinvormpjes met het beslag tot de rand. Bak de muffins in ca 15 tot 20 minuten gaar. Laat ze ietsjes afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vormpjes. Lekker met wat poedersuiker of wat extra gesmolten chocolade.

  3. Tip: verdubbel het recept voor het dubbele aantal muffins. Bewaar de mini chocolade muffins in een afgesloten trommel tot 4 dagen.

Heeft het gesmaakt?
73 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!