
Mini chocolade muffins
Deze mini chocolade muffins gemaakt met maar 6 ingredienten eet je in één hap op! Ideaal om uit te delen of te trakteren.
15 M + 20 M oventijd
Ingrediënten
Voor stuks
-
125 gr zelfrijzend bakmeel
-
125 ml slagroom
-
1 eieren
-
60 gr suiker
-
1 eetlepel cacao
-
60 gr chocolade ( gesmolten )
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 190 graden. Doe de slagroom in een kom en voeg de suiker toe. Klop met een garde (of kort met de mixer) door elkaar. Kluts de eieren erbij en mix er ook door. Zeef het bakmeel en cacaopoeder bij het natte mengsel en spatel er kort door. Schep als laatste de gesmolten chocolade er door.
-
Vet de muffinvormpjes in met een beetje boter of margarine of gebruik net als ik siliconen vormpjes. Vul de muffinvormpjes met het beslag tot de rand. Bak de muffins in ca 15 tot 20 minuten gaar. Laat ze ietsjes afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vormpjes. Lekker met wat poedersuiker of wat extra gesmolten chocolade.
-
Tip: verdubbel het recept voor het dubbele aantal muffins. Bewaar de mini chocolade muffins in een afgesloten trommel tot 4 dagen.
Heeft het gesmaakt?
75 stemmen
Ook lekker