Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Appel rozijnen koeken

Deze luchtige en suikervrije koeken zijn een lekker gezond tussendoortje en ideaal voor onderweg

Ingrediënten
  • 125 gram speltbloem
  • 2 theelepels kaneel
  • 50 gr rozijnen
  • snufje zout
  • 50 gr walnoten en/of pecannoten
  • 2 eieren
  • 125 gr appelmoes (suikervrije)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel honing
Benodigdheden
  • Bakplaat met bakpapier
  • mixer

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het kaneel, zout en bakpoeder door de speltbloem. Klop de eieren luchtig in een kom. Voeg de appelmoes en honing erbij en klop er door heen. Voeg dan het meelmengsel toe en mix er doorheen.

Schep als laatste de rozijnen en grofgehakte noten er door. Maak 5 hoopjes op een bakplaat met bakpapier. Bak ze in ca. 12 minuten gaar en goudbruin. Ze blijven nog wat zacht van binnen.

 
Bekijk ook eens dit recept voor mini appelflappen

rozijnen-noten-koeken

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×