Ga naar de inhoud
Appel rozijnen koeken

Appel rozijnen koeken

Deze luchtige en suikervrije koeken zijn een lekker gezond tussendoortje en ideaal voor onderweg

20 M + 12 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor stuks

  • 125 gram speltbloem
  • 2 theelepels kaneel
  • 50 gr rozijnen
  • snufje zout
  • 50 gr walnoten en/of pecannoten
  • 2 eieren
  • 125 gr appelmoes ( suikervrije )
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel honing

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier
  • Mixer

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het kaneel, zout en bakpoeder door de speltbloem. Klop de eieren luchtig in een kom. Voeg de appelmoes en honing erbij en klop er door heen. Voeg dan het meelmengsel toe en mix er doorheen.


    rozijnen noten koeken www.leukerecepten.nl rozijnen noten koeken www.leukerecepten.nl rozijnen noten koeken www.leukerecepten.nl rozijnen noten koeken www.leukerecepten.nl
  2. Schep als laatste de rozijnen en grofgehakte noten er door. Maak 5 hoopjes op een bakplaat met bakpapier. Bak ze in ca. 12 minuten gaar en goudbruin. Ze blijven nog wat zacht van binnen.


  3. Bekijk ook eens dit recept voor appelflappen