Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Appel rozijnen koeken

Deze luchtige en suikervrije koeken zijn een lekker gezond tussendoortje en ideaal voor onderweg

Ingrediënten
  • 125 gram speltbloem
  • 2 theelepels kaneel
  • 50 gr rozijnen
  • snufje zout
  • 50 gr walnoten en/of pecannoten
  • 2 eieren
  • 125 gr appelmoes (suikervrije)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel honing
Benodigdheden
  • Bakplaat met bakpapier
  • Mixer

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het kaneel, zout en bakpoeder door de speltbloem. Klop de eieren luchtig in een kom. Voeg de appelmoes en honing erbij en klop er door heen. Voeg dan het meelmengsel toe en mix er doorheen.

Schep als laatste de rozijnen en grofgehakte noten er door. Maak 5 hoopjes op een bakplaat met bakpapier. Bak ze in ca. 12 minuten gaar en goudbruin. Ze blijven nog wat zacht van binnen.

rozijnen-noten-koeken

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×