Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Appel rozijnen koeken

Deze luchtige en suikervrije koeken zijn een lekker gezond tussendoortje en ideaal voor onderweg

Ingrediënten
  • 125 gram speltbloem
  • 2 theelepels kaneel
  • 50 gr rozijnen
  • snufje zout
  • 50 gr walnoten en/of pecannoten
  • 2 eieren
  • 125 gr appelmoes (suikervrije)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel honing
Benodigdheden
  • Bakplaat met bakpapier
  • Mixer

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het kaneel, zout en bakpoeder door de speltbloem. Klop de eieren luchtig in een kom. Voeg de appelmoes en honing erbij en klop er door heen. Voeg dan het meelmengsel toe en mix er doorheen.

appel_noten_koeken_01.jpg
appel_noten_koeken_02.jpg
appel_noten_koeken_03.jpg
appel_noten_koeken_04.jpg

Schep als laatste de rozijnen en grofgehakte noten er door. Maak 5 hoopjes op een bakplaat met bakpapier. Bak ze in ca. 12 minuten gaar en goudbruin. Ze blijven nog wat zacht van binnen.

rozijnen-noten-koeken
Beoordeling (36 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel