Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Coquilles met avocado doperwtenpuree

Maak indruk met kerst of oud op nieuw met deze chique amuse van coquille met krokante pancetta
Ingrediënten 
150 gr doperwten
1 avocado
3 plakjes pancetta (ontbijtspek kan ook)
1 teentje knoflook
½ blokje groentebouillon
klontje boter
6 coquilles
tuinkers om te garneren
Materialen
Staafmixer
Bereiding
Leg de pancetta op een stuk bakpapier en bak in de oven op 220 graden krokant. Je kunt er ook voor kiezen om de pancetta in een droge koekenpan krokant te bakken.
coquilles met doperwtenpuree 01
coquilles met doperwtenpuree 01
coquilles met doperwtenpuree 01
Hak de knoflook fijn en bak in een klein beetje van de boter aan. Voeg de erwtjes toe en giet er water bij zodat ze net onder water staan. Verkruimel de halve bouillonblok bij de erwtjes en kook ze in 4 a 5 min gaar. Pureer met de erwtjes met een staafmixer helemaal fijn. Voeg de avocado in stukken toe en pureer mee zodat er een groene egale massa ontstaat.
coquilles met doperwtenpuree 01
coquilles met doperwtenpuree 01
coquilles met doperwtenpuree 01
Verhit de rest van de boter in een koekenpan. Bestrooi de coquilles met peper en zout. Bak ze op hoog vuur aan beide kanten 2 minuten. Schep wat doperwten-avocado puree in een amuse schaaltje en leg de coquille er op. Verkruimel de pancetta in grove stukken en leg een paar stukjes op de coquille. Garneer met tuinkers.
Beoordeling (142 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst