Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Peer met geitenkaas uit de oven

Heerlijke warme zoete peertjes met zachte geitenkaas uit de oven

Ingrediënten
  • 4 niet al te grote rijpe conference peren
  • 125 gr geitenkaas
  • 8 halve walnoten
  • 2 eetlepels honing
  • citroensap
  • snufje tijm
  • zwarte peper

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de peren en haal met een lepeltje het klokhuis er uit en de pitjes. Besmeer de snijzijde met een beetje citroensap tegen het verkleuren.

peer_geitenkaas_01.jpg
peer_geitenkaas_02-1.jpg
peer_geitenkaas_02.jpg

Leg de peren in een ovenschaal en vul ze met geitenkaas en kruimel de walnoten er over. Druppel er wat honing over en bestrooi met een klein snufje zwarte peper. Zet ze ca 12 minuten in de oven. Garneer ze met een takje tijm of bestrooi met een beetje gedroogde tijm. Ze zijn lekker als voorgerechtje of hapje.

Beoordeling (115 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette