Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Peer met geitenkaas uit de oven

Heerlijke warme zoete peertjes met zachte geitenkaas uit de oven

Ingrediënten
  • 4 niet al te grote rijpe conference peren
  • 125 gr geitenkaas
  • 8 halve walnoten
  • 2 eetlepels honing
  • citroensap
  • snufje tijm
  • zwarte peper

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de peren en haal met een lepeltje het klokhuis er uit en de pitjes. Besmeer de snijzijde met een beetje citroensap tegen het verkleuren.

Leg de peren in een ovenschaal en vul ze met geitenkaas en kruimel de walnoten er over. Druppel er wat honing over en bestrooi met een klein snufje zwarte peper. Zet ze ca 12 minuten in de oven. Garneer ze met een takje tijm of bestrooi met een beetje gedroogde tijm. Ze zijn lekker als voorgerechtje of hapje.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×