Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Peer met geitenkaas uit de oven

Heerlijke warme zoete peertjes met zachte geitenkaas uit de oven

Ingrediënten
  • 4 niet al te grote rijpe conference peren
  • 125 gr geitenkaas
  • 8 halve walnoten
  • 2 eetlepels honing
  • citroensap
  • snufje tijm
  • zwarte peper

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de peren en haal met een lepeltje het klokhuis er uit en de pitjes. Besmeer de snijzijde met een beetje citroensap tegen het verkleuren.

peer_geitenkaas_01.jpg
peer_geitenkaas_02-1.jpg
peer_geitenkaas_02.jpg

Leg de peren in een ovenschaal en vul ze met geitenkaas en kruimel de walnoten er over. Druppel er wat honing over en bestrooi met een klein snufje zwarte peper. Zet ze ca 12 minuten in de oven. Garneer ze met een takje tijm of bestrooi met een beetje gedroogde tijm. Ze zijn lekker als voorgerechtje of hapje.

Beoordeling (102 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Perzik salade met krokante geitenkaas
Mexicaanse pastasalade met mais
Salade met falafel en mango
Kip teriyaki salade
Chimichurri salade met biefstuk
Print met
×