
Peer met geitenkaas uit de oven
Heerlijke warme zoete peertjes met zachte geitenkaas uit de oven
10 M + 12 M oventijd
Ingrediƫnten: Peer geitenkaas
Voor stuks
-
4 niet al te grote rijpe conference peren
-
125 gr geitenkaas
-
8 halve walnoten
-
2 eetlepels honing
-
citroensap
-
1 snufje tijmāØ
-
zwarte peper
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding: Peer geitenkaas
-
Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de peren en haal met een lepeltje het klokhuis er uit en de pitjes. Besmeer de snijzijde met een beetje citroensap tegen het verkleuren.
-
Leg de peren in een ovenschaal en vul ze met geitenkaas en kruimel de walnoten er over. Druppel er wat honing over en bestrooi met een klein snufje zwarte peper. Zet ze ca 12 minuten in de oven. Garneer ze met een takje tijm of bestrooi met een beetje gedroogde tijm. Ze zijn lekker als voorgerechtje of hapje.
Heeft het gesmaakt?
335 stemmen
Voedingswaarden per persoon/stuk
- kcal 108
- vet 5 gr
- verzadigd vet 3.2 gr
- koolhydraten 13 gr
- w.v. suikers 11 gr
- vezels 2.1 gr
- eiwit 3.2 gr
- zout 0.12 gr
Ook lekker