Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Couscous met broccoli en zoete aardappel

Een gezond en vegetarisch bordje vol met powerfood zoals geroosterde groenten, zoete aardappel en linzen

Ingrediënten
  • 250 gr parelcouscous
  • 500 gr broccoli
  • 500 gr zoete aardappel
  • 1 zak linzen
  • 125 gr geitenkaas
  • handje walnoten
  • 1 rode paprika
  • Flinke snuf paprikapoeder
  • peper en zout
  • scheutje olie

Bereiding
Verwarm de oven op 220 graden of de Airfryer op 190 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 a 2 cm. Snijd ook de paprika in blokjes. Meng de zoete aardappel en paprika in een kom en voeg een klein scheutje olie toe met paprikapoeder, peper en zout. Meng door elkaar en bak 20 minuten in de oven of 12 minuten in de airfryer tot de zoete aardappel gaar is.

Kook ondertussen ook de couscous gaar. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in 4 a 5 minuten beetgaar of rooster deze ook de oven (20 min) of Airfryer (12 min).

Meng de couscous met de geroosterde zoete aardappel en paprika. Schep ook de linzen er door en op het laatst de broccoli roosjes. Garneer dit gerecht met geitenkaas en walnoten.

couscous-met-broccoli

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×