Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Couscous met broccoli en zoete aardappel

Een gezond en vegetarisch bordje vol met powerfood zoals geroosterde groenten, zoete aardappel en linzen

Ingrediënten

Bereiding

 Verwarm de oven op 220 graden of de Airfryer op 190 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 a 2 cm. Snijd ook de paprika in blokjes. Meng de zoete aardappel en paprika in een kom en voeg een klein scheutje olie toe met paprikapoeder, peper en zout. Meng door elkaar en bak 20 minuten in de oven of 12 minuten in de airfryer tot de zoete aardappel gaar is.

 Kook ondertussen ook de couscous gaar. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in 4 a 5 minuten beetgaar of rooster deze ook de oven (20 min) of Airfryer (12 min).

  Meng de couscous met de geroosterde zoete aardappel en paprika. Schep ook de linzen er door en op het laatst de broccoli roosjes. Garneer dit gerecht met geitenkaas en walnoten.

couscous-met-broccoli

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×