Ga naar de inhoud
Couscous met broccoli en zoete aardappel

Couscous met broccoli en zoete aardappel

Een gezond en vegetarisch bordje vol met powerfood zoals geroosterde groenten, zoete aardappel en linzen

35 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 250 gr parelcouscous
  • 500 gr broccoli
  • 500 gr zoete aardappel
  • 1 zak linzen
  • 125 gr geitenkaas
  • handje walnoten
  • 1 rode paprika
  • Flinke snuf paprikapoeder
  • peper en zout
  • scheutje olie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 220 graden of de Airfryer op 190 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 a 2 cm. Snijd ook de paprika in blokjes. Meng de zoete aardappel en paprika in een kom en voeg een klein scheutje olie toe met paprikapoeder, peper en zout. Meng door elkaar en bak 20 minuten in de oven of 12 minuten in de airfryer tot de zoete aardappel gaar is.


  2. Kook ondertussen ook de couscous gaar. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in 4 a 5 minuten beetgaar of rooster deze ook de oven (20 min) of Airfryer (12 min).


  3. Meng de couscous met de geroosterde zoete aardappel en paprika. Schep ook de linzen er door en op het laatst de broccoli roosjes. Garneer dit gerecht met geitenkaas en walnoten.