Couscous met broccoli en zoete aardappel

Een gezond en vegetarisch bordje vol met powerfood zoals geroosterde groenten, zoete aardappel en linzen

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Verwarm de oven op 220 graden of de Airfryer op 190 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 a 2 cm. Snijd ook de paprika in blokjes. Meng de zoete aardappel en paprika in een kom en voeg een klein scheutje olie toe met paprikapoeder, peper en zout. Meng door elkaar en bak 20 minuten in de oven of 12 minuten in de airfryer tot de zoete aardappel gaar is.

 Kook ondertussen ook de couscous gaar. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in 4 a 5 minuten beetgaar of rooster deze ook de oven (20 min) of Airfryer (12 min).

  Meng de couscous met de geroosterde zoete aardappel en paprika. Schep ook de linzen er door en op het laatst de broccoli roosjes. Garneer dit gerecht met geitenkaas en walnoten.

74 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!