Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Couscous met rood fruit

Heerlijke zomerse en fruitige couscous salade met aardbeien, frambozen en geitenkaas

Ingrediënten
  • 300 gr couscous
  • groentebouillon
  • Oranjebloessemwater (of wat geraspte sinaasappel)
  • 250 gr aardbeien
  • 150 gr frambozen
  • 100 gr granaatappel pitten
  • 125 gr geitenkaas
  • 60 gr walnoten (grof gehakt)
  • 75 gr veldsla
  • 2 avocado’s

Bereiding
Bereid de couscous in de groentebouillon volgens de verpakking. Roer de couscous los met een vork en voeg wat druppels oranjebloessemwater of wat geraspte sinaasappel toe voor een lekkere aroma. Snijd de aardbeien door tweeën of door vieren en schep door de couscous. Schep ook de walnoten er door en op het laatst voorzichtig de frambozen. Verdeel wat sla over borden schep de lauwwarme couscous hierop.

couscous_rood_fruit_01.jpg
couscous_rood_fruit_02.jpg

Snijd de avocado’s doormidden en verwijder de schil en pit. Snijd in plakjes en verdeel over de couscous. Leg wat geitenkaas er op en schep wat granaatappelpitten er op. Lekker met wat brood en hummus.

Beoordeling (22 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel