Light recept: curry met garnalen

Om meteen aan de slag te gaan met de goede voornemens begin ik dit jaar met een light recept. Light recepten zijn gerechten die niet meer dan 500 calorieen bevatten en bovendien veel voedingstoffen bevatten.

Deze curry met garnalen bevat bloemkool die boordevol zit met vezels, vitamine C en calcium en bovendien weinig calorieën bevat. Ook peultjes zijn een bron van vitamine B en C. Kokosmelk is misschien niet het eerste waar aan je denkt bij een light recept omdat het erg romig is. Maar ook kokosmelk kun je prima (met mate) combineren met een gezond voedingspatroon. Neem bij voorkeur kokosmelk waar geen toegevoegde stoffen in zitten zoals bijvoorbeeld van het Gotan of Aroy-D. Ook bestaat er light kokosmelk die minder calorieën bevat maar qua smaak vaak wat minder is.

Ik heb gebruik gemaak van de volgende bronnen: caloriechecker en calorielijst
In totaal kom je met dit recept op 476 calorieën per persoon uit.

Curry met garnalen

HOOFDGERECHT – 40 MINUTEN – 4 PERSONEN **

Ingrediënten
300 gr garnalen
250 ml kokosmelk
400 gr bloemkool, in kleine roosjes
1 ui
1 teentje knoflook
250 tomatenblokjes
240 gr zilvervliesrijst
1,5 eetlepel rode curry
200 gr peultjes
takje verse koriander

Bereiding
Breng een pan water aan de kook. Kook de bloemkool ongeveer 8 minuten en giet af. Kook ondertussen ook de rijst gaar en houd daarna afgedekt warm. Hak de ui en knoflook fijn en bak in een klein scheutje olijfolie licht bruin. Voeg de peultjes toe en bak 2 minuten mee. Schep de bloemoolroosjes en garnalen en bij en bak nog een minuut of 3 mee.

Roer de tomatenblokjes, kokosmelk en curry er door totdat er een egale saus ontstaat. Breng de curry op smaak met een snufje peper en zout. Laat de curry een paar minuten iets indikken. Bestrooi met verse koriander en serveer met de rijst.

Vind je dit leuk?
18 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Earl Bleau 18 oktober 2020 om 17:55

Net gemaakt, super lekker, gegeten met een combinatie van zilvervliesrijst en broccolirijst

Lea 22 juli 2020 om 10:27

Heerlijk recept, zeker voor herhaling vatbaar

Marielle 8 mei 2016 om 20:24

Heerlijk! Groentes vervangen door brocolli en sperziebonen. Volgende week weer!

Evy 28 september 2015 om 20:20

Vanavond gemaakt, superlekker! Niet veel werk.