Ga naar de inhoud
Curry met garnalen

Curry met garnalen

Eric is dol op garnalen, maar we eten ze niet vaak thuis. Dus toen ik dit gerecht van curry met garnalen maakte was hij helemaal blij en het smaakte heerlijk. Met knapperige peultjes en taugé, lekker met wat rijst. En je hebt het in 25 minuten al op tafel staan!

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Glutenvrij recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels rode currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 gr peultjes
  • 300 gr rauwe garnalen ( vega )
  • 1 limoen
  • 2 bosuitjes
  • 75 gr taugé
  • 300 gr rijst

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.


  2. Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de currypasta toe en bak deze kort mee tot de geuren goed vrijkomen.


  3. Giet de kokosmelk erbij en roer goed door zodat de currypasta zich mengt met de kokosmelk. Breng het geheel aan de kook.


  4. Doe de peultjes erbij en laat ze ongeveer 5 minuten zachtjes koken totdat ze beetgaar zijn.


  5. Voeg de rauwe garnalen toe aan de curry en laat ze in een paar minuten roze en gaar worden. Je kunt ze ook direct uit de diepvries toevoegen, houd er dan rekening mee dat het iets lager duurt voordat ze gaar zijn.


    Curry met garnalen stap 1 Curry met garnalen stap 2 Curry met garnalen stap 3
  6. Pers de limoen uit en voeg het sap toe. Doe de taugé er bij en laat nog 2 minuutjes mee pruttelen.


  7. Snijd de bosuitjes in ringetjes en garneer de curry hiermee. Serveer de curry met de gekookte rijst.


  8. Bewaar eventueel overgebleven curry maximaal 2 dagen in de koelkast in een afgesloten bakje.