Noedelsoep met garnalen

Heerlijke kokos noedelsoep met garnalen, taugé en rijstnoedels. Glutenvrij en klaar in slechts 20 minuten.

Hoofdgerecht 10 min + 10 min

ingrediënten

voor 2 personen

Bereiding

  1. Verwijder eventueel de pitjes van de verse rode peper en snijd daarna fijn. Hak de koriander grof en rasp of snijd de verse gember fijn nadat je deze geschild hebt.

  2. Doe het bouillon blokje, de helft van de peper, verse gember en 1 handje koriander in een pan. Schenk hier 500 ml kokend water bij en 200 ml kokosmelk. Laat dit even op laag vuur trekken.

  3. Snijd de paprika in stukjes en voeg deze toe en laat ongeveer 5 minuten op laag vuur mee koken.

  4. Kook ondertussen water voor de noedels. Giet dit vervolgens over de noedels en laat 3 minuten wellen.

  5. Voeg dan de sugar snaps samen met de garnalen toe bij de bouillon en laat nog 4 minuten mee wellen.

  6. Giet de noedels af en voeg een scheutje sesamolie toe. Verdeel over 2 kommen.

  7. Verdeel daarover heen de kokossoep met gamba’s.

  8. Verdeel over de soep de tauge, wat verse koriander en de rode chili peper fijn gesneden.

Heeft het gesmaakt?
13 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sanne

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.