Noedelsoep met garnalen
Heerlijke kokos noedelsoep met garnalen, taugé en rijstnoedels. Glutenvrij en klaar in slechts 20 minuten.
ingrediënten
Bereiding
-
Verwijder eventueel de pitjes van de verse rode peper en snijd daarna fijn. Hak de koriander grof en rasp of snijd de verse gember fijn nadat je deze geschild hebt.
-
Doe het bouillon blokje, de helft van de peper, verse gember en 1 handje koriander in een pan. Schenk hier 500 ml kokend water bij en 200 ml kokosmelk. Laat dit even op laag vuur trekken.
-
Snijd de paprika in stukjes en voeg deze toe en laat ongeveer 5 minuten op laag vuur mee koken.
-
Kook ondertussen water voor de noedels. Giet dit vervolgens over de noedels en laat 3 minuten wellen.
-
Voeg dan de sugar snaps samen met de garnalen toe bij de bouillon en laat nog 4 minuten mee wellen.
-
Giet de noedels af en voeg een scheutje sesamolie toe. Verdeel over 2 kommen.
-
Verdeel daarover heen de kokossoep met gamba’s.
-
Verdeel over de soep de tauge, wat verse koriander en de rode chili peper fijn gesneden.

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.