
Noedelsoep met garnalen
Heerlijke kokos noedelsoep met garnalen, taugé en rijstnoedels. Glutenvrij en klaar in slechts 20 minuten.
10 M + 10 M
Ingrediënten
Voor personen
-
1 rode paprika
-
0,5 visbouillonblokje ( glutenvrij )
-
1 theelepel verse gember
-
0.5 rode chilipeper
-
200 ml kokosmelk
-
Bosje verse koriander
-
100 gr gekookte en gepelde garnalen
-
100 gr rijstnoedels
-
Scheutje sesamolie
-
50 gr taugé
-
70 gr sugar snaps
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwijder eventueel de pitjes van de verse rode peper en snijd daarna fijn. Hak de koriander grof en rasp of snijd de verse gember fijn nadat je deze geschild hebt.
-
Doe het bouillon blokje, de helft van de peper, verse gember en 1 handje koriander in een pan. Schenk hier 500 ml kokend water bij en 200 ml kokosmelk. Laat dit even op laag vuur trekken.
-
Snijd de paprika in stukjes en voeg deze toe en laat ongeveer 5 minuten op laag vuur mee koken.
-
Kook ondertussen water voor de noedels. Giet dit vervolgens over de noedels en laat 3 minuten wellen.
-
Voeg dan de sugar snaps samen met de garnalen toe bij de bouillon en laat nog 4 minuten mee wellen.
-
Giet de noedels af en voeg een scheutje sesamolie toe. Verdeel over 2 kommen.
-
Verdeel daarover heen de kokossoep met gamba’s.
-
Verdeel over de soep de tauge, wat verse koriander en de rode chili peper fijn gesneden.
Heeft het gesmaakt?
20 stemmen
Ook lekker