Drie kleuren paprika quiche

Makkelijk recept voor hartige taart gevuld met paprika, parmaham en feta.

Ingredienten
1 rol Tante Fanny quiche deeg (of andere bodem)
5 eieren
3 kleuren paprika’s
6 plakken parmaham
200 ml slagroom
100 gr feta
1 theelepel paprikapoeder
snuf gedroogde oregano
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Verdeel het quichedeeg over een quichevorm met bakpapier. Verwijder de steeltjes en zaadjes van de paprika en snijd in dunne reepjes. Verdeel de paprika over de quiche. Scheur de parmaham in stukken en leg ook in de quiche.
 
paprika quiche 01
paprika quiche 01
paprika quiche 01
Klop de eieren met de slagroom, paprikapoeder en oregano en een snufje peper en zout los in een kom. Brokkel de feta er bij en klop er door. Giet het mengsel over de paprika in de quiche.
 
paprika quiche 01
paprika quiche 01
paprika quiche 01
Bak de quiche in ca 45 minuten gaar. Controleer of de quiche gaar is met een sateprikker. Als het deeg wat donker begint te kleuren en de vulling is nog niet helemaal gaar, dek de vorm dan af met aluminiumfolie.
 
167 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.