Drie kleuren paprika quiche
Makkelijk recept voor hartige taart gevuld met paprika, parmaham en feta.
Ingredienten
1 rol Tante Fanny quiche deeg (of andere bodem)
5 eieren
3 kleuren paprika’s
6 plakken parmaham
200 ml slagroom
100 gr feta
1 theelepel paprikapoeder
snuf gedroogde oregano
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Verdeel het quichedeeg over een quichevorm met bakpapier. Verwijder de steeltjes en zaadjes van de paprika en snijd in dunne reepjes. Verdeel de paprika over de quiche. Scheur de parmaham in stukken en leg ook in de quiche.



Klop de eieren met de slagroom, paprikapoeder en oregano en een snufje peper en zout los in een kom. Brokkel de feta er bij en klop er door. Giet het mengsel over de paprika in de quiche.



Bak de quiche in ca 45 minuten gaar. Controleer of de quiche gaar is met een sateprikker. Als het deeg wat donker begint te kleuren en de vulling is nog niet helemaal gaar, dek de vorm dan af met aluminiumfolie.