Ga naar de inhoud
Ei met asperges uit de oven

Ei met asperges uit de oven

De perfecte lunch voor in de lente: ei met asperges uit de oven. Dit maak je met groene asperges, serranoham en ei in een ovenschaaltje. Binnen 15 minuutjes heb je dit al in de oven staan.

15 M + 10 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.

Ingrediënten

Voor personen

  • 12 groene asperges
  • 6 eieren
  • 6 plakken serranoham
  • snuf peper en zout
  • Boter of olie om in te vetten
  • Optioneel: verse tijm ( rozemarijn of andere kruiden )

Materialen

  • 1 grote ovenschaal of meerdere kleine schaaltjes

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de laatste 2 cm van de asperges en kook ze 5 minuten in een pan met water. Laat de asperges uitlekken en snijd ze in tweeen of drieeen. Vet een grote of meerdere kleine ovenschaaltjes in met olie of boter.


    ei met asperges uit de oven stap 1 ei met asperges uit de oven stap 2 ei met asperges uit de oven stap 3
  2. Verdeel de asperges over de ovenschaal(en) en leg wat stukken serranoham er bij. Breek de eieren er bij en bestrooi met een snuf peper en zout. Bak de eieren in 5 tot 10 minuten gaar, afhankelijk hoe vloeibaar je de eidooier wil. Bestrooi eventueel met wat verse kruiden en serveer bijvoorbeeld met wat brood.