Ei met asperges uit de oven
De perfecte lunch voor in de lente: ei met asperges uit de oven. Dit maak je met groene asperges, serranoham en ei in een ovenschaaltje. Binnen 15 minuutjes heb je dit al in de oven staan.
15 M + 10 M oventijd
Ingrediënten
Voor personen
-
12 groene asperges
-
6 eieren
-
6 plakken serranoham
-
snuf peper en zout
-
Boter of olie om in te vetten
-
Optioneel: verse tijm ( rozemarijn of andere kruiden )
Materialen
-
1 grote ovenschaal of meerdere kleine schaaltjes
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de laatste 2 cm van de asperges en kook ze 5 minuten in een pan met water. Laat de asperges uitlekken en snijd ze in tweeen of drieeen. Vet een grote of meerdere kleine ovenschaaltjes in met olie of boter.
-
Verdeel de asperges over de ovenschaal(en) en leg wat stukken serranoham er bij. Breek de eieren er bij en bestrooi met een snuf peper en zout. Bak de eieren in 5 tot 10 minuten gaar, afhankelijk hoe vloeibaar je de eidooier wil. Bestrooi eventueel met wat verse kruiden en serveer bijvoorbeeld met wat brood.
Heeft het gesmaakt?
18 stemmen
Ook lekker