Ei met asperges uit de oven

De perfecte lunch voor in de lente: groene asperges met serranoham en ei uit een ovenschaaltje

Ingrediënten
12 groene asperges
6 eieren
6 plakken serranoham
snuf peper en zout
boter of olie om in te vetten
Optioneel: verse tijm, rozemarijn of andere kruiden
 
Materialen
1 grote ovenschaal of meerdere kleine schaaltjes
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de laatste 2 cm van de asperges en kook ze 5 minuten in een pan met water. Laat de asperges uitlekken en snijd ze in tweeen of drieeen. Vet een grote of meerdere kleine ovenschaaltjes in met olie of boter.
 
ei met asperges uit de oven 01
ei met asperges uit de oven 01
ei met asperges uit de oven 01
ei met asperges uit de oven 01
Verdeel de asperges over de ovenschaal(en) en leg wat stukken serranoham er bij. Breek de eieren er bij en bestrooi met een snuf peper en zout. Bak de eieren in 5 tot 10 minuten gaar, afhankelijk hoe vloeibaar je de eidooier wil. Bestrooi eventueel met wat verse kruiden en serveer bijvoorbeeld met wat brood. 
 

 

 

14 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.