Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Falafelbowl

Maak zelf deze lekkere en kleurrijke vegetarische bowl met falafel balletjes en veel groenten

Ingrediënten
  • 8 tomaatjes
  • 150 gr couscous
  • ½ bouillonblokje
  • 200 gr falafel
  • Handje (baby) spinazie
  • 4 eetlepels rode kool (fijngesneden)
  • 50 gr feta
  • 250 gr zoete aardappel
  • ½ komkommer
  • 2 eetlepels hummus

Bereiding
Wil je de falafel graag zelf maken dan kan dat natuurlijk ook met dit recept bijvoorbeeld. Of maak zelf deze hummus met dit recept.

Rooster de zoete aardappelblokjes 20 minuten in de oven op 200 graden met een beetje peper, zout en olijfolie. Breng een pannetje met water (zie verpakking couscous) aan de kook en los het halve bouillonblokje hierin op. Voeg de couscous toe en laat wellen. Bak de falafel in een pan. Snijd de komkommer in plakjes en halveer de tomaatjes. Doe wat couscous in een kom aan 1 zijde. Voeg de spinazie, zoete aardappel, falafel, tomaat, komkommer en rode kool toe en maak vlakken. Schep wat hummus in het midden en kruimel de feta er over. Je kunt deze bowl ook als lunch serveren, maak dan iets kleinere porties.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (28 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst