Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Falafelbowl

Maak zelf deze lekkere en kleurrijke vegetarische bowl met falafel balletjes en veel groenten

Ingrediënten
  • 8 tomaatjes
  • 150 gr couscous
  • ½ bouillonblokje
  • 200 gr falafel
  • Handje (baby) spinazie
  • 4 eetlepels rode kool (fijngesneden)
  • 50 gr feta
  • 250 gr zoete aardappel
  • ½ komkommer
  • 2 eetlepels hummus

Bereiding
Wil je de falafel graag zelf maken dan kan dat natuurlijk ook met dit recept bijvoorbeeld. Of maak zelf deze hummus met dit recept.

Rooster de zoete aardappelblokjes 20 minuten in de oven op 200 graden met een beetje peper, zout en olijfolie. Breng een pannetje met water (zie verpakking couscous) aan de kook en los het halve bouillonblokje hierin op. Voeg de couscous toe en laat wellen. Bak de falafel in een pan. Snijd de komkommer in plakjes en halveer de tomaatjes. Doe wat couscous in een kom aan 1 zijde. Voeg de spinazie, zoete aardappel, falafel, tomaat, komkommer en rode kool toe en maak vlakken. Schep wat hummus in het midden en kruimel de feta er over. Je kunt deze bowl ook als lunch serveren, maak dan iets kleinere porties.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (21 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x saladerecepten
  • Hoofdgerecht
Salade kip pindadressing
  • Bijgerecht
Panzanella salade met komkommer
  • Hoofdgerecht
Caesar salade met pittige garnalen

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

Risotto met witte asperges en zalm
Asperge salade met geitenkaas
Zomerse noedelsalade met garnalen en mango
Quiche met gerookte zalm en asperges
Asperge salade met Hollandse garnaal