Falafelbowl

Maak zelf deze lekkere en kleurrijke vegetarische bowl met falafel balletjes en veel groenten

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 2 bowls

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

 1. Wil je de falafel graag zelf maken dan kan dat natuurlijk ook met dit recept bijvoorbeeld. Of maak zelfgemaakte hummus.

 2. Rooster de zoete aardappelblokjes 20 minuten in de oven op 200 graden met een beetje peper, zout en olijfolie. Breng een pannetje met water (zie verpakking couscous) aan de kook en los het halve bouillonblokje hierin op. Voeg de couscous toe en laat wellen.

   

 3. Bak de falafel in een pan. Snijd de komkommer in plakjes en halveer de tomaatjes. Doe wat couscous in een kom aan 1 zijde. Voeg de spinazie, zoete aardappel, falafel, tomaat, komkommer en rode kool toe en maak vlakken. Schep wat hummus in het midden en kruimel de feta er over.

   


  Je kunt deze bowl ook als lunch serveren, maak dan iets kleinere porties.
   

 4. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Heeft het gesmaakt?
126 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!