Ga naar de inhoud
Bibimbap (Koreaans rijstgerecht)

Bibimbap (Koreaans rijstgerecht)

Bibimbap is een populair Koreaans rijstgerecht met groenten en een gebakken eitje. Deze bibimbap rijst bowl maak je met komkommer, shiitake, wortel en een lekkere zelfgemaakte saus.

30 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: makkelijk.
Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 1 komkommer
  • 300 gr rijst
  • 250 gr shiitake paddenstoelen
  • 300 gr wortel
  • 200 gr taugé
  • 4 theelepels sesamzaad
  • 2 bosuitjes
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 3 tenen knoflook
  • 2 eetlepels sesamolie
  • zonnebloemolie om in te bakken
  • 4 eieren

Saus:

  • 1 eetlepel sriracha saus
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 eetlepel sesamolie

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar. Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar en zet apart.


  2. Snijd de shiitake in plakjes en bak deze in een pan met een klein beetje zonnebloemolie, sesamolie en de sojasaus.


  3. Snijd de wortel in reepjes en bak deze in een pan met de fijngehakte knoflook en een beetje olie. Haal de wortel uit de pan. Snijd de bosuien in ringetjes en bak ook deze kort in de pan met de taugé en een klein beetje olie.


    bibimbap stap 1 bibimbap stap 2 bibimbap stap 3
  4. Snijd de komkommer ook in reepjes. Bak de eieren in een pan met een klein beetje olie als spiegeleieren, laat de dooier heel en nog zacht.


  5. Verdeel de rijst over kommen. Schep de gebakken wortel, shiitake, taugé met bosui en de reepjes komkommer er op. Houd in het midden ruimte over en leg daar het gebakken eitje op.


    bibimbap stap 4 bibimbap stap 5 bibimbap stap 6
  6. Serveer de bibimbap met de sesamzaadjes en de rode pittige saus.


  7. Tips: lekker met kimchi.


  8. Serveer de bibimbap in een dolsot, een Koreaanse stenen kom, die origineel wordt gebruikt voor dit gerecht.


  9. Bibimbap wordt vaak geserveerd met gochujang saus, dit is een gefermenteerde rode peper pasta. Mocht je deze kunnen vinden bij de toko of grotere supermarkt dan kun je de saus in dit recept vervangen door deze gochujang saus.