Bibimbap (Koreaans rijstgerecht)

Bibimbap is een populair Koreaans rijstgerecht met groenten en een gebakken eitje. Deze bibimbap rijst bowl maak je met komkommer, shiitake, wortel en een lekkere zelfgemaakte saus.

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 4 personen

Saus:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar. Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar en zet apart.

  2. Snijd de shiitake in plakjes en bak deze in een pan met een klein beetje zonnebloemolie, sesamolie en de sojasaus.

  3. Snijd de wortel in reepjes en bak deze in een pan met de fijngehakte knoflook en een beetje olie. Haal de wortel uit de pan. Snijd de bosuien in ringetjes en bak ook deze kort in de pan met de taugé en een klein beetje olie.

  4. Snijd de komkommer ook in reepjes. Bak de eieren in een pan met een klein beetje olie als spiegeleieren, laat de dooier heel en nog zacht.

  5. Verdeel de rijst over kommen. Schep de gebakken wortel, shiitake, taugé met bosui en de reepjes komkommer er op. Houd in het midden ruimte over en leg daar het gebakken eitje op.

  6. Serveer de bibimbap met de sesamzaadjes en de rode pittige saus.

  7. Tips: lekker met kimchi.

  8. Serveer de bibimbap in een dolsot, een Koreaanse stenen kom, die origineel wordt gebruikt voor dit gerecht.

  9. Bibimbap wordt vaak geserveerd met gochujang saus, dit is een gefermenteerde rode peper pasta. Mocht je deze kunnen vinden bij de toko of grotere supermarkt dan kun je de saus in dit recept vervangen door deze gochujang saus.

Heeft het gesmaakt?
13 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!